Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar

Güncelleme Tarihi:

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 16:33

Android, iOS ve Windows Phone için 3 milyondan fazla uygulama mevcut. CHIP sizi bu kalabalığın en iyileriyle tanıştırıyor ve önerilerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Uygulamalardan yoksun bir akıllı telefon “akıllı” sıfatını pek de hak etmiyor. Mağazalar üç milyondan fazla uygulama ile dolup taşıyor. Hemen her şey için bir uygulama bulmak mümkün. Tüm bunlara hakim olabilmeniz için CHIP, size profesyonel kullanım, finansal ve tatil planlama gibi alanlardan en iyi 100 uygulamayı tanıtıyor. Daha da etkileyici olan ise bu uygulamaların birçoğunun ücretsiz oluşu. Uygulamalar beş ayrı kategoriye ayrıldı. 

Here Maps 

Nokia tarafından geliştirilen Here Maps, Google Haritalar veya Apple Maps gibi cihazınızda önceden yüklü olarak bulunan uygulamalara göre büyük bir avantaja sahip. Bu avantaj ise çevrimdışı haritalar. Yani hareket halindeyken yüksek veri alışverişinden çekinmeden navigasyon sisteminizi kullanabileceksiniz.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Uygulama ayrıca, sokak adları gibi konumları da içeren etkileyici bir sesli navigasyon sistemine sahip. Maalesef sesli navigasyon dilleri arasında Türkçe bulunmuyor. Uygulamayı çevrimiçi kullanırken trafik akışından da haberdar olabilirsiniz. Rota planlamanızı trafiğe uyarlayabilirsiniz. Tüm bunlar göz önüne alındığında Here Maps uygulaması sık seyahat edenler ve navigasyon servislerine ücret ödemek istemeyenler için ideal.

HolidayPirates

Aktif HolidayPirates topluluğu sayesinde en uygun fiyatlardan, en karlı planlardan ve kampanyalardan anında haberdar olup faydalanabileceksiniz. HolidayPirates’ı yurtdışı tatil planlarınız için kullanabilirsiniz. Uygulamanın içerisinde gezi programları ve en uygun fiyatlardan yararlanmak için gerekli bilgiler bulunuyor. Pek çok tatil lokasyonu HolidayPirates kullanılarak incelenebiliyor. Fakat ideal durumlar için belli bir tarihe sıkışmadan fiyatları kendi aralığınızda inceleyebilmek daha faydalı olurdu. Yine de en uygun fiyatla en keyifli tatil için bu yöntem kullanılıyor. Yani hayalinizdeki tatil için belli bir oranda şansa ihtiyacınız olacak.

Airbnb

Airbnb uygulaması ile hareket halinde iken seyahat planlaması yapmak mümkün. Uygulama sezonluk veya kısa süreli ev kiralama sistemi üzerinden işliyor. İster kendi evinizi kiralık olarak ilanlara yerleştirebiliyor, isterseniz de kiralık evleri veya odaları inceleyebiliyorsunuz. Kalacak yerleri takvim ve lokasyonlara göre kategorize etmek, önceden rezervasyon yapmak ve ev sahibi ile direkt iletişime geçmek uygulama ile yapabileceklerinizin birkaçı. Ayrıca diğer kullanıcılar veya ev sahiplerini içerecek gruplar oluşturabiliyorsunuz. Airbnb’nin bünyesinde 30.000’den fazla şehir bulunuyor.

Couchsurfing Travel App

Henüz Türkçe desteği bulunmayan Couchsurfing Travel App ile “Couchsurfing” hizmeti vermek veya almak mümkün. Lokasyon tabanlı çalışan uygulama ile couchsurfing topluluğuna giriş yapabilir, kendiniz gibi gezgin arkadaşlar edinebilir ve gezilecek yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Özellikle yurtdışında çok popüler olan ve ülkemizde de gitgide adından söz ettiren couchsurfing’e ilgi duyanlar için güzel bir uygulama. Fakat uygulamada zaman zaman giriş yapamama, arkadaş listesine ulaşamama ve mesajlaşma sorunları yaşanıyor. Biraz daha geliştirilmeli.

Skyscanner

Uçak ile sık seyahat edenlerin zaten yakından tanıdığı Skyscanner hizmetinin mobil uygulaması da saniyeler içerisinde ucuz uçak bileti bulabilmenizi sağlıyor. Tek yapmanız gereken gitmek istediğiniz konumu, bulunduğunuz yeri ve uçuş tarihini girmek. Başarılı arayüzü, ekranı ve rezervasyon yaptırma imkanı ile Skyscanner uygulaması alkışı hak ediyor.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Uygulama 1000’den fazla havayolu şirketini içeren bir veri tabanına sahip. Bu sayede fazla zahmet etmeden yüzlerce seçeneğin arasından en ucuz uçak biletini bulabiliyorsunuz. Biletlerinizi e-posta veya telefon yolu ile alıp arkadaşlarınıza bildirebiliyorsunuz.

Freeletics

Freeletics, an itibariyle piyasadaki en iyi fitness uygulaması. Tüm egzersizler yardımcı videolar eşliğinde açıklanıyor ve çoğu da herhangi bir ekipman gerektirmiyor. Sonuç olarak ister fazla kilolarınızdan kurtulmak isteyin, ister kas yapınızı geliştirme arzusunda olun, Freeletics uygulaması ile spor salonlarına bağımlı kalmadan istediğiniz yerde antrenman yapabilirsiniz. Uygulamanın temel sürümü ücretsiz fakat etkin kullanım için üyelik gerekli. 13 ila 80 Euro arasında değişen fiyatlarla kendi özel fitness çalıştırıcınızı satın alabilirsiniz.

Calm- Meditate, Sleep, Relax

Calm uygulaması meditasyon yapanlar ve rahat bir uyku çekmek isteyenler için geliştirilmiş. Farklı bölümler halinde rahatlamanıza yardımcı olan insan ve ortam sesleri içeren uygulamada henüz Türkçe desteği bulunmuyor. Uygulama spontane meditasyon teknikleri eşliğinde günlük yaşantınız sırasında karşılaştığınız sıkıntılardan bir nebze olsun uzaklaşmanızı sağlıyor. Uygulama içi satın alma yapmak mümkün. Arkanıza yaslanın ve rahatlayın! 

Sleep Better Runtastic Schlaf 

Uykunuz ne kadar sağlıklı ve onu geliştirmek için neler yapabilirsiniz? Sleep Better with Runtastic adlı uygulama uyku düzeninizi analiz ediyor. Uyku saatlerinizin yanı sıra uygulama, uyku sırasında yaptığınız hareketlerden yola çıkarak uyku aşamalarınızı da tespit edebiliyor. Uykuda çıkardığınız seslerin de yardımı ile uyku verimliliğinizi ölçmek de mümkün.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Ücretli versiyonu satın alarak rüyalarınız ile ilgili notlar da tutabilirsiniz. Akıllı uyandırma alarmı ile uygulama, sizi uykunuzun hafif olduğu zaman aralıklarında uyandırarak işinizi kolaylaştırıyor.

Instant Heart Rate

Instant Heart Rate uygulaması sayesinde akıllı telefonunuz artık elektronik bir kardiyograf vazifesi görebilecek. Uygulama şu şekilde çalışıyor: Parmağınızı telefon kameranızın üzerine yumuşakça bastırıyorsunuz. Kanın pompalanması sırasında oluşan anlık renk değişimi uygulamanın algoritması tarafından okunuyor ve kalp atış hızınız ölçülüyor. Bu prosedür oldukça etkileyici ve efektif işliyor. Bu nedenle kalp atış hızını sık aralıklarla okumak isteyenler için Instant Heart Rate ideal bir uygulama olmuş. Yine bu uygulama sayesinde sporcular da ek cihazlara ihtiyaç duymadan nabızlarını anında ölçebilirler.

Offtime

Telefonunuzu ciddi anlamda ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Bu süreyi azaltmayı denediniz mi? Offtime uygulaması bu iki soruya cevap vermek için tasarlanmış. Akıllı telefonunuzu çalıştırdığınız ve aktif olarak kullandığınız zamanlarda uygulama devreye girerek ne kadar zaman harcandığınızı ve hangi uygulamaları kullandığınızı kaydediyor. Offtime bu verileri kullanarak telefon kullanımınızın verimliliğini ölçüyor ve telefon başında harcadığınız süreyi kısmanız için size tavsiyelerde bulunuyor. Ayrıca Offtime’ı kullanarak bağlantıları kesebilir, aramaları engelleyebilir ve hatta isterseniz belli uygulamalara erişimi dahi engelleyebilirsiniz.

PayPal

İnternetin en sık kullanılan ödeme sistemi PayPal’ın uygulaması tüm mobil işletim sistemlerinde kolayca kullanılabiliyor ve en az web servisi kadar etkili. Uygulama aracılığıyla istediğiniz mercilere para aktarımı yapabilir, internet üzerinden alışveriş gerçekleştirebilir ve arkadaşlarınıza borç verebilirsiniz.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Yine mobil uygulama ile PayPal hesabınızı yönetmeniz, bakiye kontrolü yapmanız ve geçmiş işlemleri görüntülemeniz de mümkün. iOS sürümüne gelen güncellemeden sonra Touch ID parmak izi okuyucu desteğinin sağlandığını ve böylece güvenliğin artırıldığını da belirtelim. 

Hesap Cüzdanım 

Bu akıllı uygulama yardımıyla gelir-gider kaydı tutarak paranızı daha etkin kullanmanız mümkün. Belli giderlerinizi “düzenli” kategorisine aktararak sonraki aylar için yapacağınız hesaplara kolaylık sağlayabilirsiniz. Bütçenize göre hedeflerinizin yapılabilirliğini inceleyebilir ve hesap/fatura ödemelerinin bakiyenizden otomatik olarak düşülmesini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca aylık harcama-tasarruf verileriniz tablo veya grafik olarak görüntülenebiliyor. Uygulamanın ana ekranınız için etkili bir widget’ı ve şifre koruma özelliği bulunuyor. 

FlatMate

Aynı evi paylaşan insanlar arasında kiralar ve giderlerin ödenmesi konusunda çıkan sorunların genellikle ardı arkası kesilmez. Flatmate, işte bu sorunu çözmek üzere tasarlanmış bir uygulama. Ev için bir ödeme yaptığınızda gider miktarını ekrana giriyorsunuz ve kişi başı ödenmesi gereken ücret uygulama tarafından hesaplanıp görüntüleniyor. Ev arkadaşlarınız da ödemeleri gereken para miktarını direkt olarak inceleyebiliyorlar. Uygulamanın arkasında oldukça basit görünen bu fikir var ve son derece de işe yarıyor.

Lendstar

Lendstar uygulaması, yaptığınız işlemlerin takibini elden bırakmadan istediğiniz şahıs veya kurumlar ile para değiş tokuşu yapmanıza olanak tanıyor. Ortak ödenmesi gereken bir faturayla karşılaştığınızda hesabı uygulamaya giriyorsunuz ve tüm kullanıcıların ne kadar ödemesi gerektiği uygulama tarafından otomatik olarak belirleniyor.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Ayrıca bu miktar Lendstar kullanılarak çevrimiçi ödenebiliyor. Bu özellik tatilde olma gibi durumlarda oldukça işe yarıyor.

Microsoft Office Mobile 

Microsoft Office Mobile sayesinde artık birer klasik haline gelmiş Excel, Word ve PowerPoint gibi araçlar tam sürümleriyle akıllı telefon ve tabletlerde de kişisel kullanım için hazır haldeler. Fakat tablet ve telefon versiyonları arasında önemli farklar bulunuyor. Örneğin cep telefonu sürümleri ile dosyalar üzerinde ufak değişiklikler yapmak mümkün iken, tabletler için tasarlanan sürümlerinde bu değişiklikler çok daha ayrıntılı olabiliyor. Bu uygulamalar bilgisayar versiyonlarındaki hemen her özelliği yerine getirebiliyorlar. İki cihaz türü için hazırlanan uygulamalar da oldukça iyi uyarlanmış. iOS için Microsoft, belli araçlar için özelleştirilmiş uygulamalar sunuyor.

Pocket

Akıllı Pocket uygulamasının eski adı “Read it Later” idi. Yeni versiyonda isim değişikliğine gidilse de uygulamanın özü aynı kalmış. Uygulama ile internette ilginizi çeken makaleleri ve yazıları işaretleyip daha sonra çevrimdışı okuyabiliyorsunuz. Yani hoşunuza giden yazıları zamanınızın kısıtlılığından ötürü atlamak zorunda kalmıyorsunuz. Tek yapmanız gereken yazıları işaretleyip müsait zamanınızda okumak. Uygulama paketi bilgisayarınızdaki tarayıcınız için eklentiler de sunuyor. Örneğin Pocket hesabınız ile bilgisayarınızdan da daha sonra okumak üzere makale işaretleyebilirsiniz. 

Xing

Xing, esasen kurumsal çalışanlar ve müşteriler odaklı, geniş bir sosyal ağ. Yani yeni oluşumlar, iş ortaklıkları ve bağlantılar yaratmak için bu platformu kullanabilirsiniz. Android, iOS ve Windows Phone için geliştirilen mobil uygulaması sayesinde iş ağınızı daima cebiniz veya çantanızda taşıyabileceksiniz. Bu da daima ulaşılabilir durumda olduğunuzu garanti alına alacak. Uygulama, masaüstü sürümünde bulunan özellikleri başarıyla taşıyor. Ayrıca şık dizaynı, geniş yelpazeli özellikleri ve kolayca gerçekleştirilebilen işlemleri ile kendini beğendiriyor.

WorkTimes

Yalnızca iOS platformu için kullanılan WorkTimes uygulaması ile çalışma saatlerinizi planlıyor ve organize ediyorsunuz. Serbest veya kısa süreli çalışan olmanızdan bağımsız şekilde WorkTimes uygulaması, çalışma kartlarının işlevlerini aynen yerine getiriyor. Tek yapmanız gereken işiniz için hedeflediğiniz programı belirlemek ve ilgili butonları kullanarak çalışma saatlerinizin başlangıç ve bitiş noktalarını belirlemek. Vereceğiniz molalar da uygulamaya eklenebilmekte. Böylece araç, kaç çalışma saatinizin kaldığını otomatik belirleyebiliyor. Ek olarak uygulama, özel günler, tatiller ve hastalık izinlerini de göz önüne alınabiliyor.

Google Dokümanlar 

Google, ünlü QuickOffice uygulamasını satın alarak fonksiyonlarının birkaçını Google Dokümanlar’a entegre etti. Uygulamanın ideali, sıkıcı ve bezdirici yeni doküman yaratım işlemindense kullanıcıların var olan Microsoft Office dokümanlarını düzenleyebilmelerini sağlamak. Dönüştürme işlemi tamamlandıktan sonra basit Word belgelerinizi düzenleyebilirsiniz fakat karmaşık formatlı belgelerde çeşitli sorunlarla karşılaşılabiliyor. Belgelerinizi şifreler aracılığıyla koruma altına alabiliyor ve başka kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Belgelerin işlenmesi canlı bir altyapı çerçevesinde gerçekleştiğinden onları kaydetmenize gerek kalmaması bir hayli kullanışlı olmuş. 

Netflix

Netflix son dönemlerde adından sıkça söz ettiren, Amerika kaynaklı bir dizi izleme servisi. Üyelik sistemi ile çalışan uygulama üç akıllı telefon işletim sistemini de destekliyor. Netflix’in televizyon dizisi portfolyosu bir hayli etkileyici. Farklı hesaplar açarak yetişkin ve çocuk dizilerini birbirinden ayırabiliyorsunuz. Keskin arama fonksiyonunun yanı sıra uygulama, kullanıcıya kişisel önerilerde de bulunuyor. iOS’larda tek tıkla videoları Apple TV’ye göndermek mümkün. Yine iOS ve Android sürümleri Chromecast (Google’ın multimedya akış cihazı) ile birlikte çalışabiliyor. 

WhatsApp+ Material 

WhatsApp+ Material, WhatsApp uygulamasının gelişmiş bir versiyonu. Görsel olarak sınırsız bir kişiselleştirmeye imkan tanıyan uygulama, resmi olarak yayınlanmadan önce de modern ve şık Material tasarımını destekliyordu. Uygulama ile ister kendi özelleştirilmiş dizaynınızı oluşturup kullanabilir, isterseniz de topluluk sayfasından tamamlanmış görünümü indirebilirsiniz. Uygulama o kadar popüler hale geldi ki, “WhatsMapp” denilen başka bir versiyonu daha çıktı. Geliştiriciler Facebook ve WhatsApp tarafından uygulamanın bloklanmayacağını söyleseler de hala uygulamayı yüklemek ufak da olsa bir risk taşıyor. Bu riski göze alıp almayacağınıza kendiniz karar vermelisiniz.

Shazam

Radyo başındayken veya sinemada, belki de bir gece kulübünde harika bir şarkı duyup, şarkının adını veya sanatçısını bilmediğiniz durumlarla karşılaşmışsınızdır. Shazam uygulamasını yükledikten sonra bu gibi durumlarda tek yapmanız gereken akıllı telefonunuzu müziğin geldiği yöne doğru tutmak olacak.

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar



Kısa süre sonra uygulama ilgili şarkının ismi, sanatçısı ve bulunduğu albümü bulup size gösterecek. Shazam bilinmeyen pek çok şarkıyı saniyeler içerisinde tanımlayabiliyor. Şarkıyı bulduktan sonra Spotify üzerinden dinleyebilir, arkadaşlarınızla paylaşabilir veya satın alabilirsiniz. Uygulama, mobil cihazlardaki en meşhurlardan... 

TubeMate 

TubeMate YouTube’dan direkt olarak akıllı telefon veya tabletinize video indirebilmenize yarayan bir araç. Uygulama, tıpkı bir masaüstü tarayıcı gibi size farklı video formatları ve kaliteler sunuyor, böylece istediğiniz videoyu istediğiniz şekilde arayabiliyorsunuz. Maalesef uygulama eskimiş bir kullanıcı arayüzünden mustarip. Bu da işlem yapmayı rahatsız edici hale getirebiliyor. Yine de içerikler hızla indirilebiliyor ve seçenekler oldukça kaliteli. Uygulama ile YouTube videolarına çevrimdışı iken erişebileceksiniz. 

PSX4Droid 

PSX4Droid, Android akıllı telefonlar için tam kapsamlı bir PlayStation emülatörü. Cihazınızın klasik Sony oyun konsolunun meşhur oyunlarını oynatmasını sağlayabileceksiniz. Potansiyel ticari ihlaller dolayısıyla Google, uygulamayı Mağaza’dan kaldırdı. Fakat geliştiricisi, (ZodTTD) normalde 4 Euro olan bu oyun uygulamasını ücretsiz olarak yayınlamaya başladı. Uygulama APK’sı kısa bir arama ile bulunabilir. 

Mobil cihazlar için en iyi uygulamalar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!