‘Minecraft ile Kendi Dünyanı Tasarla’ yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

‘Minecraft ile Kendi Dünyanı Tasarla’ yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 10:51

Milyonlarca kişinin severek oynadığı, kodlama ve tasarım aracı Minecraft’ın Eğitim sürümü ile öğrenciler tarafından tasarlanan ve Microsoft Türkiye tarafından gerçekleştirilen Minecraft ile Kendi Dünyanı Tasarla yarışmasında birincilik ödülü “AKA 2018” Projesi ile Aka Koleji’nın oldu. Türkiye’nin 7 bölgesinden, 57 ilden 500’ü aşkın projenin yer aldığı yarışma büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Her yaştan oyunseverin ilgi gösterdiği Minecraft’ın Eğitim sürümü geçen yıl Microsoft tarafından eğitim kurumlarının kullanımına sunulmuştu. Bu sürümü kullanan ilk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilerin geliştirdikleri projelerle katılabildikleri ve Microsoft Türkiye tarafından düzenlenen Minecraft ile Kendi Dünyanı Tasarla yarışması sonuçlandı. Yarışmada Minecraft: Eğitim Sürümü ve Kod Oluşturucusu ile Yeni Yıl temalı hayallerindeki dünyayı kodlamaları ana tema olarak belirlendi. 17 Kasım – 17 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve tüm Türkiye’deki öğrencilerin katılabileceği yarışmada Tekirdağ’dan Aka Koleji Ortaokulu “AKA 2018” projesiyle şampiyon oldu.

Yarışmada birinci olan proje Minecraft YouTube fenomeni Buğra Kazancı ile 1 gün geçirme fırsatı elde ederken, ikinci olan proje Microsoft İstanbul Ofisi’nde HoloLens deneyimi yaşadı. Ayrıca ilk 10 projenin katılımcılarına Microsoft İstanbul Ofisi’nde gerçekleştirilen ödül töreninden önce Minecraft Eğitim Sürümü’ne gelen Kod Oluşturucusu’nda yazılan algoritmalar ile tasarım çalıştayı yapıldı.

Haberin Devamı

Yarışmanın ödül töreninde dereceye giren projeler:

En Etkin Kod Kullanımı Ödülü: “AKA 2018”, Aka Koleji – Tekirdağ 
Algoritmik Çalışma Özel Ödülü: “Modern Village”, Vizyon Koleji – Istanbul
En İyi Hikaye Anlatımı Ödülü: “Jungle Land”, TED Koleji – İzmir 
En Bütünsel Çalışma Ödülü: “Genç Şehrim”, Yusuf Ateş Anadolu Imam Hatip Lisesi – Bursa
Yaratıcı Tasarım Ödülü: “Doruk’un 2018’i”, Halkalı Cumhuriyet İlkokulu – İstanbul 
En Özgün Tasarım Ödüü: “Ela’nın Dünyası”, Doğa Okulları – İstanbul 
Sosyal Sorumluluk Vurgulu Proje Ödülü: “Anıtkabir”, Baydındır İlkokulu – Samsun
DigiGirlz Özel Ödülü: “Zeynep’in Çiftliği”, Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi – Bursa 
En Sanat Sever Ödülü: “Modern Tatil Köyü”, Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi – Bursa
En Etkin Takım Çalışması Ödülü: “Mutlu Yıldızlar”, Mehmet Hasan Sert İlkokulu – Konya

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Sn. Bilal Tırnakçı “Yeni nesil çocuklar şimdilerde icat çıkarmak için yetişiyorlar. Bu işlere yaptığımız bütün çabaların, yatırımların ve uykusuz geçen günlerin bir karşılığı olduğunu hissediyor ve mutlu oluyoruz. Microsoft’un yeni şeyler söylemek adına başlattığı bu yarışma çağrısına destek verdik, bundan sonraki çağrılarına da destek vereceğiz. Yaptığımız yatırım çocuklarımıza ve geleceğimize yaptığımız yatırım. Biz inanıyoruz ki onların içerisinde geleceğin Türkiye’sini inşa edecek, katma değer üretecek, ülkemizi uluslararası düzeyde rekabet ettirebilecek seviyede çocuklar yetişirse bu bizim için yeterli bir kazançtır, bu sebeple yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!