Microsoft sanal asistanı Cortana'ya yeni yetenekler kazandırıyor!

Güncelleme Tarihi:

Microsoft sanal asistanı Cortanaya yeni yetenekler kazandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 08:30

Biz henüz kendisiyle tanışamamış olsak da, Microsoft, dijital asistanı Cortana'ya yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor!

Haberin Devamı

Laptop'unuza seslenip komut vermek çok eğlenceli olabilir, ama yazarak giriş yapmanın daha kullanışlı olduğu anlar da var. Görünüşe bakılırsa Microsoft ve Cortana'nın mühendisleri bunu dikkate alıyor. Windows 10'da Cortana'ya zaten bazı sorgulamalar yapabiliyorsunuz (tabi biz henüz yapamıyoruz), ama çalışanların dediğine göre dijital asistan çok yakında bir mesajlaşma uygulaması gibi de çalışacak.

Diğer bir deyişle, daha çok cep telefonunda AI ile chat yaptığınız Google Asistant gibi bir deneyim olacak. Cortana için sesli giriş ortadan kalkmayacak, ama yazılı giriş ek bir özellik olarak gelecek.

Windows Central'daki habere göre bunlar %100 doğrulanmış iddialar değil, o yüzden kesin bilgi olarak düşünmemekte fayda var. Ne zaman bu özelliğin geleceğini de bilmiyoruz, yalnız Microsoft'un Cortana ile iletişim kurma yollarını arttırması oldukça akla yatkın geliyor.

Haberin Devamı

Windows Central'deki haber, Thurrott'daki bir yazıyla desteklenmiş ve oradaki ekstra bir bilgiye göre Windows 10'daki Cortana, başlat menüsünün yanından sağdaki sistem tepsisine kaydırılmış.

Microsoft, düzenli Windows 10 güncellemeleriyle Cortana'yı da güncellemeye devam ediyor. İşletim sisteminin son beta sürümleri, Cortana'ya hatırlatıcı oluşturmak için fotoğrafları ve görselleri tarama özelliği getiriyor. Yani bir film posterinin fotoğrafını çekmek o film için hatırlatıcı oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 1985'TEN 2015'E WINDOWS KUTULARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!