Microsoft Edge ve Internet Explorer kan kaybediyor

Güncelleme Tarihi:

Microsoft Edge ve Internet Explorer kan kaybediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 07:40

Microsoft tarayıcıları Internet Explorer ve Edge, kullanıcı kaybetmeye tam gaz devam ediyor.

Haberin Devamı

Microsoft'un web tarayıcıları geçtiğimiz ay boyunca önemli kayıplar yaşadı. Net Applications adlı analiz firması tarafından yapılan açıklamaya göre geçen ay Microsoft, 40 milyon kullanıcının diğer tarayıcıları tercih etmeye başlaması gibi bir olumsuz tabloyla karşılaştı.

Net Applications'ın yayınladığı verilere göre Internet Explorer (IE) ve Edge'in bütün tarayıcılar arasındaki toplam payı yüzde 2.3'lük bir düşüşün ardından Ekim ayı için yüzde 28.4 olarak belirlendi. Microsoft'un tarayıcı tarafından yaşadığı en büyük ikinci düşüş olan bu ayki tablo daha önce Mayıs ayındaki yüzde 2.7'lik düşüşün ardından yeni bir tehlike çanı anlamına geliyor.

Diğer yandan Microsoft'un tarayıcılarındaki bu olumsuz tablonun asıl nedeni geçtiğimiz aylardakinin aksine Google'ın değil Mozilla'nın yaşadığı artış. Zira Firefox'un geçtiğimiz ay kullanıcı sayısında yaşanan neredeyse yüzde 2'lik bir artışla tarayıcının Pazar payı yüzde 11.1'e ulaştı. Geçtiğimiz Eylül aynında da yine buna benzer bir artış yakalayan Firefox bu yeni artışla birlikte geçtiğimiz yıl yaşadığı neredeyse bütün kayıpları da telafi etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Computerworld'un tahminlerine göre IE ve Edge'de son 12 ayda yaşanan bu düşüş devam ederse her iki tarayıcının toplam pazar payı Aralık ayında yüzde 25'in altına ve Mart ayında da yüzde 20'nin altına düşecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İNTERNETİN EN BÜYÜK 10 İSMİ

BAKMADAN GEÇME!