Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider

Güncelleme Tarihi:

Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 12:22

Çocukluğumuzdan bu yana hayatımızda olan bir oyundan bahsediyoruz. Tomb Raider! Piksel piksel olan Lara Croft'u özellikle 90'lı yılları hatırlayanlar nasıl unutur?

Haberin Devamı

2012 yılında çocukluğumuzun aşkı Lara Croft yenilenmiş ve yepyeni bir çehreye kavuşmuştu. Özellikle hikaye anlatımı ve oynanış mekanikleri konusunda oldukça beğenilen Tomb Raider'ın devam oyunu Rise of the Tomb Raider şimdilik sadece Xbox One sahiplerine geliyor. PlayStation 4 için bir tarih ise henüz konuşulmuyor; ancak gelecek yılın ortalarında oyunu PS4 için de bekleyebiliriz.

Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider


OYUNUN HİKAYESİ

Lara'nın ünlü mü ünlü bir arkeolog olan babası yıllardır başını kaldıramadığı ve bir nevi saplantılı olduğu keşfi sonucunda tüm saygınlığını ve beraberinde de hayatını kaybetmişti. Lara da işte tam bu noktada karşımıza çıkmış ve babasının ölümüyle birlikte onun araştırmalarına devam etmek istemiş, babasının başladığı işi kendi bitirmek istemişti. Daha sonra Suriye'ye giden, oradan da kendini Sibirya'da bulan Lara için hayat artık çok daha zordu.

Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider


Haberin Devamı

Oyun hikayesi ve oynanışı aynı önceki oyunda olduğu gibi lineer şekilde ilerliyor; ancak size bir opsiyon da tanıyor. İster hikayeyi takip ediyorsunuz; ister etrafınızı keşfediyorsunuz. Özellikle pek çok coğrafyaya uğrayacak olan Lara için keşif turları sizin için de keyifli olabilir; zira çevredeki hayvanları bir yandan avlarken, diğer yandan opsiyonel mezarları keşfetme şansınız var.

Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider


PEKİ YA SİLAHLAR?

Elbette her tamamladığınız mezar için tecrübe (experience) veya yeni bir yetenek ve silah parçası aldığınızı da hatırlatmak gerek. Silahlardan konu açılmışken, Lara ile hangi silahları kullandığımıza da değinmeden olmaz. Bir adet yayımız artık Lara için olmazsa olmaz silahımız. Onun dışında iki otomatik tüfek, tabanca ve bir de pompalı tüfekle maceraya devam ediyorsunuz.

Haberin Devamı

CAM ŞİŞELER GAZ BOMBASI OLURSA...

Bahsettiğimiz silahlar dışında özellikle patlayıcı etkisi olan silahları da kendi başımıza yaratabiliyoruz. Örneğin bir şişe bulduğunuzda bunu düşmanın ilgisini çekmek için bir yana savururken, diğer yandan molotof kokteyline dönüştürüp düşmanı öldürme şansına da sahibiz. Bunlar dışında teneke kutular el bombasına, cam şişeler ise gaz bombasına dönüştürülebiliyor.

Mezar avcısı Lara geri döndü: Rise of the Tomb Raider


LARA'NIN YETENEKLERİ

Lara'yı üç farklı açıdan geliştirebiliyorsunuz. BUnlar Brawler, Hunter ve Survivor... Bu üç yetenekten seçtiğiniz herhangi biri üzerinden 'kariyerinize' devam ediyorsunuz.

OYNANIŞ SÜRESİ

Haberin Devamı

Sağlam hikayesi, karakter gelişimi, opsiyonel görevlerle beraber oyunun başından saatlerce kalkamayacağınızı söyleyebiliriz.

TEKRAR AMA DAHA ZORLU BİR OYUN

Oyunu bitirdiniz; ancak tekrar oynamak için bir bahane istiyorsunuz. Oyunda farklı zorluk seviyeleri bulunuyor ve oyunda zorluğu artırarak da yeniden maceraya atılma şansınız var.

BAKMADAN GEÇME!