Metreküp İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle Word Ve Excel'de Metreküp İşareti Yapımı

Güncelleme Tarihi:

Metreküp İşareti Nasıl Yapılır Klavye İle Word Ve Excelde Metreküp İşareti Yapımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 11:12

Metreküp işareti matematikte en sık kullanılan işaretlerden birisidir. Fakat klavyede metreküp işareti sembolü bulunmamaktadır. Bu nedenle klavye üzerinden metreküp sembolünün nasıl yapılacağı merak konusudur. Peki, metreküp işareti nasıl yapılır? Klavye ile Word ve Excel'de metreküp işareti yapımını sizlere detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Klavye üzerinde birçok sayı, harf ve sembol bulunmaktadır. Fakat metreküp sembolü klavye üzerinde yer almamaktadır. Klavye üzerinde kısa yollar ile metreküp sembolünü oluşturabilmek mümkündür. 

Metreküp İşareti Nasıl Yapılır? 

Metreküp işareti bilgisayarlarda klavye üzerinden yazabilmek için karakter bölümü kullanılabilir. Klavyeden metreküp yazabilmek için şu adımlar takip edilmesi gerekir: 

 - Bilgisayarın arama bölümüne karakter eşlem yazılmalıdır.

 - Karşılaşılan karakter eşlem seçeneği seçilmelidir.

 - Ardından gelişmiş görünüm seçeneği işaretlenmelidir.

 - Daha sonra Unıcode'a git bölümüne 00B3 yazılmalı ve Enter tuşuna basılmalıdır.

 - Ardından en üst kısımda çıkan üslü işaretine tıklayıp seç butonu tıklanmalıdır.

 - Sonrasında kopyala butonuna tıklanmalı ve kullanılacak yere yapıştırılmalıdır.

Haberin Devamı

 - Bu üslü işareti m harfinin yanına yapıştırılır ise metreküp işareti oluşacaktır. 

 Klavye ile Word ve Excel'de Metreküp İşareti Yapımı 

 Bilgisayarlar günlük hayatta pek çok kişi tarafından çok sık kullanılan elektronik aletlerdir. Bu nedenle klavye üzerinden pek çok sembol oluşturabilmek mümkündür. Fakat bazı semboller klavye üzerinde bulunmamaktadır. Bu nedenle bilgisayar kullanıcıları klavyede bulunmayan sembollerin nasıl oluşturulacağı hakkında araştırmalar yapmaktadır. Bunlardan birisi de metreküp işaretidir. 

 Metreküp işareti klavye üzerinden iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan birincisi karakter eşlem tablosu ikinci yöntem ise tuş kombinasyonlarıdır. Alt tuşuna basılı tutarak klavyenin Numlock bölümünden 0179 sayıları girilmelidir. Yani Alt+0179 kısa yolu kullanılarak Word, Power Point, Not Defteri, Notepad gibi programlarda m harfinin yanına üslü simgesini ekleyerek metreküp işaretini yazabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!