Mesut Özil PES 2020'nin Çin'de satılan versiyonundan çıkartıldı

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil PES 2020nin Çinde satılan versiyonundan çıkartıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 09:27

Arsenal futbol takımının orta saha oyuncusu Türkiye kökenli Alman futbolcu Mesut Özil, Çin hükümetinin Uygur Türklerine yönelik muamelesini protesto eden paylaşımına gelen tepkilerin ardından dünyanın en popüler bilgisayar oyunlarından PES 2020'nin Çin'de satışa sunulan versiyonundan çıkartıldı.

Haberin Devamı

PES'in Çin'deki dağıtımını gerçekleştiren NetEase şirketi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Alman oyuncu Özil, sosyal medyada Çin'le ilgili radikal bir açıklama yapmıştır. Bu sözler, Çinli futbolseverlerin duygularını incitmiş ve sporun sevgi ve barış ruhunu ihlal etmiştir. Bunu anlamıyoruz, kabul etmiyoruz ve affetmiyoruz" dedi.

Türk asıllı Alman oyuncu, Cuma günü yaptığı paylaşımda Uygur Türklerini, "eziyetlere direnen mücahitler" olarak nitelemiş ve "Kuranlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor, bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun" demişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang da konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve Mesut Özil'i Şincan eyaletini ziyaret etmeye davet etti.

Haberin Devamı

Geng, bu bölgede yaşayan ve çalışan insanların huzurlu bir hayat sürdüğünü iddia etti.

Arsenal, paylaşımın "Özil'in kişisel yorumu" olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!