LG yeni nesil beyaz eşyalarını Kore'de sergiledi

Güncelleme Tarihi:

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 12:51

Telefonlar akıllanıyor, TV’ler akıllanıyor. Peki ama evin geri kalan eşyalarına neler oluyor? Çamaşır makineleri ve buz dolapları da son teknolojiye uymuş durumda. Teknolojinin beşiği Güney Kore merkezli dünya devi LG, Kore’de sergilediği yeni ürünleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle yeni nesil buzdolapları, iki farklı çamaşır grubunu eş zamanlı yıkayabilen çamaşır makineleri ve enerji tasarrufuyla öne çıkan klimalarıyla LG’nin yeni ürünlerini LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi Emre Özcan ile konuştuk.

Haberin Devamı

Güney Kore’nin dünyaya mâl ettiği önde gelen teknoloji markalarından LG, bir hafta süresince Türkiye’den basın mensuplarını başkent Seul ve Busan’da ağırladı. LG’nin yeni ürünlerini basın mensuplarıyla paylaşan şirketin pek çok yelpazede ürünü bulunuyor olsa da, özellikle klima, buzdolabı ve çamaşır makinelerinde kayda değer bir adım atıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi

LG TwinWash

İKİ KAPILI ÇAMAŞIR MAKİNESİ: TWINWASH

Öncelikle iki kapılı çamaşır makinesi TwinWash’a bakalım. Bu makinenin en önemli özelliği iki farklı çamaşır grubunu aynı anda yıkayabiliyor olması. Önreğin beyazları bir tarafta, renklileri diğer tarafta tek seferde yıkayabiliyorsunuz. Bunun en önemli avantajı ise hem zaman hem de enerji tasarrufu sağlanması; saatlerce iki farklı çamaşır türü için beklemek yerine eş zamanlı olarak daha kısa sürede çamaşırlar temizleniyor; ve elbette ayrı ayrı yıkama işlemi yapmadığınızdan enerji tasarrufu da beraberinde geliyor.

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi Emre Özcan şu sözleri kaydetti: “Şöyle söyleyebilirim, TwinWash'un geliştirmesi tamamen kullanıcıların ve müşterilerin günlük alışkanlıklarına odaklanarak yapılmış bir ürün. Uzun süre üzerinde çalışılıyor çünkü iki farklı makine tek sistemde çalışıyor. Mantığı ise, hepimiz evde çamaşır yıkıyoruz ve çamaşırları kırıştırmamaya çalışıyoruz. 4-5 farklı çamaşır yükü biriktiği zaman bunu uzun vadede toplamda beş saat kadar sürmesi gerekiyor. Bunu, TwinWash iki ayrı makine olduğu için, üst ana makinede ana kıyafetler yıkanabilir, renkiler, kotlar vb. Alt makinenin kapasitesi ise daha düşük, 3 kilogram seviyesinde.”

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi

LG Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi Emre Özcan

Haberin Devamı

Makinelerin birbirinden ayrı olarak çalıştığına dikkat çeken Özcan, ikisinin üzerinde de programlama tuşlarının olduğunun altını çizdi ve ekledi: “Herhangi bir bağlantısı yok. Ana makineye büyük ve farklı kıyafetleri koyup alt makineye de bebek kıyafetleri gibi hassas kıyafetleri koyarak çalıştırabilirsiniz. Hem zamandan hemde elektrikten tasarruf ediyorsunuz.”

ESKİ ÇAMAŞIR MAKİNELERİNE YENİ SİSTEM MONTE EDİLECEK

Türkiye'deki çamaşır makine kullanımının geçen senelere kadar 6-7 kilogram civarında olduğuna vurgu yapan Özcan; “Bu sene 8-9 kilogram kapasitede çamaşır makinelere yoğun rekabet var. Ve bu kapasite kullanımının daha da artması öngörülüyor. Bizde LG olarak o şekilde çalışmayı hedefliyoruz. Bu ürün bu şekilde gelecek. Ana makinenin kapasitesi 21 kilogram şeklinde ve kurutmalı olacak. Alt makinede 3,5 kilogram kapasitesinde olacak. Bu ilk aşamada Türkiye'de de LG olarak bu şekilde ilerleyeceğiz. Daha sonrasında alt küçük makineyi daha küçük ebatlarda 8-9 kilogram kapasitedeki normal çamaşır makinelerin altına eklenebilir şekilde üretilmesi planlanıyor. Bu sayede 2009 yılından beri üretilen bütün  LG normal çamaşır kurutmalı makinelerinin altına bu makineyi monte edebileceğiz. Ama ilk etapta değil 2017'nin ikinci yarısında.” dedi.

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi

LG TwinWash

Haberin Devamı

Ürünün fiyatının 2000 dolar seviyelerinde olduğunu söyleyen Özcan, makinenin alt yapısından şöyle bahsetti: “Çamaşır makinesi direk motor kazana monte ediliyor. Normal sistem ise motor makinenin alt bölümünde bulunur ve motor kayışla alt kısma bağlanır, kayış vasıtasıyla kazan döndürülür. Bu aslında düşünüldüğünde hem boşa enerji sarfiyatıdır ve hem de titreşimi yüksek sestir. LG bu konuda geliştirerek yeni bir sistem buldu. Yani motor kazana direkt olarak monte edilmiş şekilde. Herhangi bir kayış ve kaynak sistemi yoktur; motor kazanı döndürür hem enerjiden tasarruf edilmiş hem de daha az ses ve titreşim oluşur. En önemli özellik olarak bunu sayabiliriz. Diğer taraftan buhar özelliği var. Burada çamaşır makinesinde kıyafetleri deterjan kullanmayarak 20 dakika boyunca buharla tazeleyerek kırışıklıklardan önleyebiliyoruz.”

6 KAPILI BUZDOLABI İSTEYEN?

Haberin Devamı

Gelelim şirketin yeni nesil 6 kapılı buzdolabına. Buzdolabı 6 kapılı olur mu demeyin; oluyormuş! 6 kapılı olmasının da elbette bir mantığı var: Yine enerji tasarrufu ve yiyecek-içeceklerin daha etkin bir şekilde muhafaza edilmesi.

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi


Özcan, 6 kapının mantığını şu şekilde açıkladı: “Buzdolabının ana kapısını açmadan önce saçlarını açabiliyoruz; buna pratik kapı diyoruz. Saçları açarak günlük tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerinizi bu ön dolapta tutmanızı hedefliyoruz. Bunun en önemli özelliği enerji tasarrufu. Yaklaşık olarak %41 oranında enerji tasarrufu sağlıyor."

Yapılan bir araştırmaya değinen Özcan, bir evde buzdolaplarının günde 79 kez kapısının açıldığına vurgu yaptı ve şu noktaya değindi: “Siz her buzdolabının kapağını açtığınızda aslında buzdolabının içerisindeki soğuk hava dışarı çıkmış oluyor. Siz kapağı kapattığınız zaman buzdolabı tekrar kendini soğutmaya çalışıyor. Bunu ne kadar tekrarlarsanız buzdolabı daha fazla çalışacak ve daha fazla enerji tüketecek. LG'deki sistem pratik kapı kullanımı günlük tüketeceğiniz gıdaları pratik kapıya yerleştiriyorsunuz ve ana kapıyı çok fazla açmanıza gerek kalmıyor. Böylece enerjiden tasarruf ediyorsunuz. Hem de düzenleme olarak buzdolabının içi çok karışık olabilir, siz sık tükettiklerinizi pratik kapıya koyarsanız, düzenleme olarak da çok rahat ulaşabilirsiniz.”

Bu sistem sayesinde dolap içinde koku oluşmasının engellendiğine dikkat çeken Özcan, içerideki havanın steril hale getirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fiyatlara gelecek olursak… Özcan’a göre en yüksek modelin fiyatı 14 bin TL civarında.  Ama normal ev tipi kullanım için olanlar da var, onların fiyatları da yaklaşık olarak 2 bin 2 bin 500 TL civarında…

VE INVERTER TEKNOLOJİLİ YENİ NESİL KLİMALAR

LG Inverter Klima, şirketin Inverter Kompresör özelliğine sahip ilk kliması. Kompresör ve diğer özellikleri sayesinde enerji tasarrufu sağlıyor. LG'nin eğimli fan teknolojisi ise, havayla temas ettiğinde yüzey basıncını en aza indirgeyen fan bıçağı sayesinde gürültüyü en düşük seviyeye indiriyor. BLDC fan motoru, eğimli fanıyla birlikte 17dB'lik düşük bir ses seviyesinde çalışıyor.

LG yeni nesil beyaz eşyalarını Korede sergiledi

LG Inverter Kompresör daha verimli çalışabilmek için ‘Aktif Enerji Kontrolü’ adı verilen bir özellikle donatıldı. Bu özellik, kompresör motorunun frekansını kontrol ederek enerji tüketimi seviyesi ile ısıtma-soğutma kapasitesini ayarlıyor. Ayrıca kullanıcılar, klimanın kapasitesini odadaki kişi sayısına göre değiştirebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!