League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde şampiyon Dark Passage oldu

Güncelleme Tarihi:

League of Legends Türkiye Büyük Finali’nde şampiyon Dark Passage oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 07:40

League of Legends Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali heyecanında sona gelindi. 13 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Büyük Finali, 12 bin coşkulu LoL tutkunu eşliğinde Ülker Sports Arena’da gerçekleşirken, kupaya uzanan takım Dark Passage oldu.

Haberin Devamı

League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde sezonun en iyi takımı belli oldu. Riot Games tarafından hayata geçirilen ve ülkemizin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi’nde, final heyecanı bu yıl da nefes kesti. eSpor’a gönül veren binlerce oyun tutkununu buluşturan League of Legends Türkiye Büyük Finali, bu yıl da Ülker Sports Arena’da gerçekleşti.

Organizasyonun açılışında gerçekleştirilen senfoni orkestrası konseri, eSpor ve sanatın birbirine ne kadar yakıştığını gösterirken, salonu dolduran binlerce izleyicinin coşkusu da bu renkli günü unutulmaz kılan bir başka etken olarak akıllarda kaldı.

5 maç üzerinden gerçekleşen büyük finalin ilk maçı son derece başa baş bir mücadeleye sahne olurken, maçın galibi Dark Passage oldu. İkinci maçı, rakibine karşı net bir üstünlük kurarak almayı bilen Dark Passage, üçüncü maçta gösterdiği üstün performansla bir kez daha kazanan taraf oldu ve 3-0’lık skorla şampiyonluğu göğüsleyen taraf oldu.

Haberin Devamı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Hasan Çolakoğlu, League of Legends 2016 Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl da son derece keyifli ve coşkulu bir final mücadelesine birlikte tanıklık ettik. Daha iyi bir eSpor ekosistemi ve daha profesyonel bir League of Legends Şampiyonluk Ligi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye Büyük Finali, hayata geçtiği ilk sezondan bu yana olduğu gibi, bu yıl da izleyicilere heyecan, eğlence, mücadele tutkusu ve zafer coşkusunu bir arada yaşattı. Bu zorlu karşılaşmadan kupayla ayrılan Dark Passage’ı tebrik ediyor, lig boyunca centilmence mücadele eden takımlarımıza ve tribünleri dolduran dostlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.” 

Lig aşaması, çeyrek final ve yarı final aşamalarının ardından finale yükselen en iyi iki takımın mücadele ettiği dev etkinliğin galibi Dark Passage, ülkemizi IWCQ’da temsil etmek üzere Brezilya’ya giderek Dünya Şampiyonası’na katılmak için mücadele edecek.

Türkiye Büyük Finali heyecanı, bu yıl Digiturk’le TV ekranlarına taşınırken, Twitch ve YouTube üzerinden de milyonlarca izleyiciye ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!