Laptoplarda OLED ekran dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Laptoplarda OLED ekran dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 07:23

Telefon ve TV'lerden sonra, bilgisayar dünyasında da OLED ekran rüzgarı esiyor.

Haberin Devamı

OLED ekranlarıyla yenilikçi yaklaşım sergileyen laptop ve tablet PC'lerle en son CES 2016'da (Tüketici Elektroniği Fuarı) karşılaşmıştık. Ocak ayından bu yana da orada gördüğümüz modellerin çoğu "henüz" karşımıza çıkmış değil, fakat yavaş yavaş piyasaya yayılıyorlar. Bunlara bir örnek de yaklaşık 5 ay sonra Alienware'den geliyor.

Alienware 13 adıyla ortaya çıkan yeni oyuncu laptopu, OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Nisan ayında satışa sunulması planlanan laptop, 3 aylık gecikmenin ardından 1.299 Dolar fiyatla satışa sunuluyor. Peki, OLED ekranlı laptop sağlayan marka yalnızca Alienware mi? Elbette hayır...

HP'den de yakın zamanda benzer bir atak gördük. Spectre x360 katlanabilir laptop'u 13.3 inç boyutunda OLED ekranla geliyor. Yine Lenovo'nun 14 inçlikThinkPad X1 Yoga modeli de OLED ekrana sahip, fakat cihazın "halen" yakında pazara sunulması bekleniyor. Lenovo'dan gecikmeyle ilgili bir bilgi ise gelmiş değil.

Haberin Devamı

OLED panellerde arka aydınlatmaya ihtiyaç duyulmuyor. LED ekranlara oranla daha ince ve daha az enerji tüketen OLED'ler bu sebeple önümüzdeki dönemde PC üreticileri tarafından çokça tercih edilecek. Ancak şu an için LED paneller yaygın. OLED ekranlar yalnızca inceliği ve enerji verimliliği açısından değil, hızlı tepki süreleri ve kontrast oranlarıyla da LED panellerden iyi seviyede görüntü üretiyor.

Şirket, özellikle OLED 4K TV'leri için yatırım yaparken, diğer markalara da panel ürettiği için OLED işinden büyük fayda sağlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 34 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!