Lamba anahtarları da akıllandı!

Güncelleme Tarihi:

Lamba anahtarları da akıllandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 10:19

Kullanacak olanlara klasik lamba anahtarlarını akıllı hale getirebilmelerini sağlayacak olan Kleverness akıllı lamba anahtarı tanıtıldı. Peki Kleverness hayatımızda neyi değiştirecek dersiniz?

Haberin Devamı

Teknolojinin hakim olduğu ve her yere girdiği şu dönemde klasik lamba anahtarları da akıllı hale geldi. Kleverness ekibinin amacı, lambalar akıllı hale gelmeden anahtarları akıllı hale getirerek, kullanacak olanların lambalar üzerindeki kontrolünü arttırmak ve elektrikten tasarruf etmelerini sağlamak.

Kleverness’in hazırlarken ilk önce ana cihaz Kleverness Hub’ı modeme bağlamak. Kleverness Hub, kullanıcıların evindeki Kleverness lamba anahtarlarına radyo frekansları sayesinde bağlanarak etkileşimi sağlıyor. 45 m uzaklıkta her yerdeki Kleverness lamba anahtarlarına bağlanan Kleverness Hub’a kullanıcılar, maksimum 512 lamba anahtarı bağlayabiliyor.

Parlak beyaz ve siyah seçeneklerinde sunulan lamba anahtarları, bağlantı esnasında özel bir tesisata ihtiyaç duymuyor. Kullanıcıların mevcut kullanmakta oldukları lamba anahtarları kablolarını çıkarıp yerine ilgili kabloları bağlamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Lamba anahtarları radyo frekansıyla ana cihaza bağlandığı için hem Wi-Fi hem de Bluetooth için gereksiz yoğunluk oluşmuyor. Daha sonra kullanıcıların yapması gereken telefonlarına Kleverness uygulamasını indirdikten sonra gerekli kurulumu yapmak ve lambalarını tanımlamak.

Lamba anahtarları da akıllandı

Peki Kleverness neler yapabiliyor?

Kleverness, Apple Homekit Google Home, Amazon Echo ve Samsung SmartThings ev otomasyon ve asistan sistemleriyle uyumlu olarak çalışıyor. Kleverness lamba anahtarları 3 farklı versiyonla kullanıcılara sunuluyor. Bunlar; dokunmatik kısılabilir (dimmerli), dokunmatik butonlu, ve fiş.

Eğer kullanıcıların aldıkları lambalar kısılmaya uygunsa, bunu da ayarlayabiliyorlar. Bunun haricinde, kullanıcıların telefonlarına indirdikleri Kleverness uygulaması ile konum atayabiliyor ve evlerine yaklaştıklarında otomatik devreye giren sistem ile ışıklar açılıyor.

Kullanıcılar, kullanıcı ekleyebiliyor ve eklenen kullanıcılara da evdeki lambalar konusunda yetki verebiliyor. Kullanıcılar saatleri ayarlayabiliyor ve otomatik olarak belirlenen saatlerde lambalar açılıp kapanıyor. İleriki zamanda ise yapay zeka, kullanıcıların ev içinde genel olarak kalma süresini ve uyku süresini hesaplıyor ve ona göre hareket ediyor.

Haberin Devamı

Kullanıcılar, eve girerken veya çıkarken veya uyurken lambaları tek komutla kapatabiliyor ve lambaların ömrü kısaldığında sistem üzerinden bildirim alıyor. Son olarak kullanıcılar, kullanılan elektrik oranını ve lambaları kimin açıp kapattığını görebiliyor.

Mayıs 2018 yılında teslimatına başlanması beklenen Kleverness akıllı lamba anahtarlarının paketlerinin fiyatları ise şöyle;

1 Adet Kleverness Paketi (1 Merkez, 1 Dokunmatik Buton veya Dimmer anahtarı içerir) (100 Stok) –> 87 dolar

1 Adet Kleverness Paketi (1 Merkez, 1 Dokunmatik Buton veya Dimmer anahtarı içerir) –> 99 dolar

1 Adet Kleverness Paketi (1 Merkez, 2 Dokunmatik Buton veya Dimmer anahtarı içerir) –> 149 dolar

 

Haberin Devamı

Ek olarak, kullanıcıların istediği her ek dokunmatik buton ve dimmer kısılabilir anahtar için 49 dolar ödemek gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!