Kpss Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim Ve Ne Yapmalıyım? Kpss Şifresi Sıfırlama Ve Yenileme

Güncelleme Tarihi:

Kpss Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim Ve Ne Yapmalıyım Kpss Şifresi Sıfırlama Ve Yenileme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 13:40

KPSS; ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. Bununla birlikte ÖSYM açısından yapılan sınavlarla alakalı bilgiler sisteme daha önceden tanımlandığından ötürü kullanıcılar; şifre girişini yapıp bilgileri kolay bir şekilde öğrenebilmektedir. Başvuru merkezleri üzerinden yapılan başvuru işlemlerinde adaylara İnternet erişim şifresi, ücretsiz verilmektedir. Peki, KPSS şifresini unutulursa nasıl alınır? KPSS şifresi sıfırlama ve yenileme işlemleri nasıldır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

KPSS; ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bu yüzden KPSS ile bilgiler, ÖSYM bünyesinde yayınlanmaktadır. Adayların ise; ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine güvenli biçimde giriş yapması ve İnternetten işlemlerini gerçekleştirmeleri adına parola almaları gereklidir. Ancak bu parola değiştirildikten sonra unutulabilmektedir. Bu yüzden adaylar; şifrenin unutulması durumunda şifrenin değiştirilmesi konusunda araştırmalar yapmaktadırlar. 

 KPSS Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim ve Ne Yapmalıyım? 

 ÖSYM parolasını unutan kişiler; E-Devlet üzerinden sisteme giriş sağlayabilmektedirler. Bununla beraber ÖSYM şifresi almak adına aşağıdaki yollar da kullanılabilmektedir. KPSS şifresinin unutulması durumunda yapılabilecek işlemler; 

 - Şifrenin unutulması durumunda ÖSYM'nin resmi İnternet sitesine erişim sağlamak gerekmektedir. Açılan sayfa bünyesinde TC kimlik numarası ve ekranda görülen güvenlik numarası eksiksiz şekilde girilmelidir. Daha sonra ''İleri'' butonuna tıklamak gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 - Daha sonra açılan sayfa bünyesinde kimlik bilgilerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Açılan sayfa bünyesinde Nüfus Cüzdanı Seri Numarası istenmektedir. Bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmasından sonra güvenlik sorusu aşaması gelmektedir. 

 - Güvenlik sorusu sırasına şifre oluşturulurken cevaplanan yanıt girilmelidir. Bu cevabın doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesinden sonra kişiden istenen büyün bilgiler ışığında şifre yenilenmektedir. Eğer ÖSYM AİS Güvenlik sorusunun unutulması söz konusu ise, şifrenin alınan merkeze gidilmesiyle beraber kimlik veya pasaportla beraber şahsen başvurup; 5 Lira ücretle yeni şifre alınabilmektedir.

  KPSS Şifresi Sıfırlama ve Yenileme

  ÖSYM şifresinin unutulması durumunda, adayın bu şifreyi sıfırlaması ya da yenilemesi gerekmektedir. Bunun adına ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasına giriş yapmak gereklidir. Ekranda açılan sayfa bünyesinde istenen T.C kimlik numarasının ve ekranda görülen güvenlik numarası doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi gereklidir. Bir diğer adım; güvenlik sorusu esnasında şifre oluşturulurken verilen yanıtın girilmesi gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 Bu yanıtın eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi durumunda şifre sıfırlanmakta olup, yenilenmektedir. Ancak ÖSYM güvenlik sorusunun cevabının unutulması durumunda, yapılası gereken önemli bir adım bulunmaktadır. Bunun için ÖSYM AİS şifresinin ilk alındığı merkeze başvurmak ve yeni şifre talebinde bulunmak gereklidir. Bu şekilde KPSS şifresini değiştirmek mümkün olacaktır. ÖSYM şifresini değiştirmeden; KPSS bilgilerine erişmek mümkün değildir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!