Korsana ağır fatura

Güncelleme Tarihi:

Korsana ağır fatura
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 10:51

Activision, oyunlarını kopyalayıp dağıtan korsanın hayatını karartacak!

Haberin Devamı

Oyun sektöründeki gelişmeleri sıcağı sıcağına okurlarına aktaran Edge isimli haber portalında yer alan bir habere göre Activision, sanık yazılım korsanlarına 150.000 Dolarlık tazminat davası açıyor. James R. Strickland, bazı oyunları illegal bir şekilde kopyalaması ve dağıtması neticesinde telif haklarına aykırı bir davranışta bulunduğu için davalık olmuş durumda.

Söz konusu olay özellikle Call of Duty'nin 2006 yılında yayınlanan Xbox 360 sürümü üzerine odaklanmış durumda. Activision'a göre Strickland telif hakkı kendine ait olan oyunları yasal olmayan yollarla hem kopyalıyor hem de dağıtıyordu. Ancak bununla da yetinmeyen Activision firması, Strickland'ı ismini vermediği ve telif hakkı olan diğer oyunları da aynı yolla kopyalayıp dağıtımını yapmakla da suçluyor.

Haberin Devamı

Activison, bu davayla birlikte uğradığı zarar neticesinde yazılım korsanından her bir telifli oyun için 30.000 ila 150.000 Dolar arasında bir tazminat ödemesini istiyor.

GamePolitics'te yer alan bir diğer habere göre Activision, daha birçok kişiyi yine aynı yasal gerekçelerle dava etmeye hazırlanıyor ancak bunu şimdilik kamuoyundan gizli tutmayı yeğliyor. Şirketin hedefinde şimdilik P2P kullanıcıları yok; ancak yakın gelecek bizlere ne gösterir; orası bilinmez...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!