Koronavirüs salgınında iPhone satışları arttı

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs salgınında iPhone satışları arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2020 08:21

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok telefon üreticisi zorlu koşullarla mücadele verirken, Apple da bazı fabrikalarında üretimi durdurmak zorunda kalmıştı. Ancak yapılan son araştırmalar, salgın sürecinde telefon satışlarını artıran tek şirketin Apple olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Canalys isimli araştırma şirketi, mobil telefon pazarının son durumunu dünyayla paylaştı. 2020 yılının ikinci çeyreğini baz alan tabloya göre toplamda 284.7 milyon adet telefon sevkiyatı yapıldı. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında ise yüzde 14 oranında bir daralma söz konusu.

En çok telefon sevkiyatı yapan telefon markalarına bakıldığında ilk sırada Huawei'nin yer aldığı görülüyor. Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında düşüş kaydederek 55.8 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirirken, Huawei'yi Samsung, Apple, Xiaomi ve Oppo takip ediyor.

Koronavirüs salgınında iPhone satışları arttı
Ancak listede yer alan ilk 5 şirketten sadece Apple, geçen yıla göre telefon sevkiyatlarını artırmayı başarmış gibi görünüyor. Bu noktada Apple'ın patronu Tim Cook, bu artışı Apple'ın uygun fiyatlı telefonu iPhone SE'ye bağlıyor. Yeni iPhone SE, ülkemizde de 5299 TL'den satışa sunulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!