Koronavirüs nedeniyle Chrome'a yeni güncelleme artık yok

Güncelleme Tarihi:

Koronavirüs nedeniyle Chromea yeni güncelleme artık yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 07:55

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapanan kullanıcılar, işlerini evden sürdürmeye çalışırken, Google cephesinde ise önemli bir karar aldındı. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Chrome'a hiç olmadığı kadar ağırlık bindiğini fark eden mühendis ekip, Chrome ve Chrome OS için yeni özellikler getiren güncellemeleri askıya almaya karar verdi.

Haberin Devamı

Milyonlarca insanın evinde vakit geçirmesiyle internette geçirilen zamanda hatırılı sayılır bir artış yaşanırken, Google tarafında ise kullanıcıların sorun yaşamaması adına yeni özelliklerin bir süre devreye sokulmaması kararı alındı. Chrome ve işletim sistemi Chrome OS için sık sık yeni özellikleri aktif hale getiren ve kullanıcıların beğenisine sunan Chrome'da sıklıkla yeni özelliklerle karşılaşılması işten değildi. Ancak koronavirüs salgını sürecinde Google bu yeni denemelerden uzak durmak niyetinde.

Google'ın böyle bir karar almasında kullanıcıların evinde sorun yaşamadan internet deneyimini yaşamaları en önemli gerekçe. Yeni özelliklerin beraberinde sorunları da getirebildiğinin farkında olan Google ekibi, halihazırda ortamın bu tip sorunlar için uygun olmadığının farkında ve yeni güncellemeler yayınlansa bile daha çok güvenlik yamaları ve bir dizi teknik düzeltme için olacak.

Haberin Devamı

Google ekibinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bu süreçte Chrome’un 80. sürümüne eklenecek güvenlik güncellemelerine öncelik vereceğiz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!