Komut istemi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış hatası nedir ve çözümü nasıldır?

Güncelleme Tarihi:

Komut istemi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış hatası nedir ve çözümü nasıldır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 05:12

Zaman zaman Windows işletim sistemi kullanıcıları, Komut İstemi ekranını açmak istedikleri zaman "Komut İstemi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış" hatası ile karşılaşabiliyorlar. Sizin için Komut İstemi Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakılmış hatası nedir ve çözümü nasıldır şeklindeki soruları detaylarıyla derledik.

Haberin Devamı

Yazılan basit bir komut ile birlikte bilgisayarda ortaya çıkan bir çok probleme çözüm bulunabilecek ekran, Komut İstemi yöneticisi tarafından devre dışı bırakılmış hatası verdiği taktirde uygulana bilecek bazı yöntemlerin varlığı söz konusudur.

 Komut İstemi Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakılmış Hatası Nedir?

 Windows işletim sistemi yüklü durumda olan bir bilgisayarda Komut İstemi ekranı açılmak istendiğinde bazen Komut İstemi yöneticisi tarafından devre dışı bırakılmış hatası çıkabilmekte ve ekran bir türlü açılamayabilir. Bu durumun ortaya çıkmasını farklı sebepleri olabilir.

 Bu durumla alakalı olarak en sık karşılaşılan sebep, kötü amaçlı bir yazılımın bilgisayara sızmış durumda olmasıdır. Böyle bir durumda Komut İstemi sayfası vasıtasıyla bu olumsuzluktan kurtulmak için yazılım kendini güvence altına almayı hedefler ve kullanıcıyı Komut İstemi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakılmış hatasıyla karşı karşıya bırakır. Ortaya çıkan bu hatanın çözümü için ise uygulanabilecek bazı yöntemler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Komut İstemi Yöneticiniz Tarafından Devre Dışı Bırakılmış Hatası Çözümü Nasıldır?

 Komut İstemi yöneticisi tarafından devre dışı bırakılmış hatası çözümü için uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şu şekildedir;

 Birinci adım: Bilgisayardaki Kayıt Defteri Düzenleyicisi açılır. Bilgisayardaki Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni açmak için Windows + R kısa yol tuş kombinasyonu ile Çalıştır ekranı açılır. Çalıştır penceresine "regedit " yazılır ve ardından "Tamam" butonuna tıklanır. Bu işlemin ardından ekrana gelen Kullanıcı Hesabı Denetimi ekranına onay verilir.

 İkinci adım: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows \ System klasörü tıklanarak açılır. Kayıt Defteri Düzenleyicisi açıldıktan sonra System klasörüne ulaşılması gerekir. Bunun için kullanıcı isterse adım adım ilerleyerek klasöre ulaşabilir.

 Üçüncü adım: DisableCMD dosyasına tıklanarak açılır. DisableCMD dosyası, Komut İstemi yöneticisi tarafından devre dışı bırakılmış hatasının çözüme ulaştırılacağı dosyadır. Buradaki veri değeri ise değişiklik gösterebilmektedir. Bu durumu bir sonraki adımda çözüme ulaştırılır. 

Haberin Devamı

 Dördüncü adım: DisableCMD dosyası açıldığında çok da karmaşık olmayan bir ekran çıkar Burada farklı değerler görülebilir. Açılan dosyadaki veri değeri 0 olarak girilir ve arkasından "Tamam" butonuna tıklanır.

 Beşinci adım: Bu adımlar sayesinde Komut İstemi yöneticisi tarafından devre dışı bırakılmış hatası çözüme ulaşacaktır.

 Altıncı adım: Eğer System klasörü bulunamaz ise yeni bir anahtar ve DWORD değeri oluşturulması gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!