Defkey: Klavye kısayolları rehberi

Güncelleme Tarihi:

Defkey: Klavye kısayolları rehberi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2018 10:01

Klavye kısayollarını pek çoğumuz tam olarak bilmeyiz; ancak öğrendiğimizde bilgisayarımızı çok daha etkin ve hızlı bir şekilde kullanmamız mümkün. Bu paralelde hazırlanan Defkey sayfası, kullanıcılara klavye kısayolları için rehber niteliğinde.

Haberin Devamı

Bilgisayarla iş yaparken belirli işlevlere sayısız kez erişmeniz gerekir. Bunun için genellike fareyi kullanarak menüler arasında dolaşırız. Ancak aynı işlevleri klavyeyle çok daha hızlı yapabilirsiniz. Klavye kısayolları, Not Defteri'nde metinleri kesip kopyalamadan web tarayıcınızda sekmeler arasında dolaşmaya sayısız işleve hemen ulaşmanızı sağlıyor.

Kullandığınız programın klavye kısayollarını bilmiyorsanız veya bulmakta zorlanıyorsanız, Defkey.com bu konuda size yardımcı oluyor. Hem programların hem de popüler oyunların tuşlarına yer veren web sitesi, sevdiğiniz programın klavye kısayollarını liste halinde size sunuyor.

Sitenin eşsiz bir işlevi, kısayollara tıklayarak, aynı kısayolun hangi programlarda, hangi amaçla kullanıldığını görebilmeniz. Örneğin Firefox'un kısayollarına bakarken Ctrl + H'nin üzerine tıklayarak, bu kısayolu kullanan diğer tüm programları listeleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Defkey.com sadece Türkçe olarak değil, aynı zamanda İngilizce olarak hizmet veriyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!