Kapsamlı bir inceleme: Alcatel 5V

Güncelleme Tarihi:

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel 5V
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2019 13:43

Üst segment telefonlar her ne kadar en yeni teknolojileri sunuyor olsa da, fiyat bazında bakıldığında Türkiye'de bu telefonların ulaşılabilirliği biraz güç görünüyor. Bu paralelde orta segment ürünlere olan ilgilinin oldukça yüksek olduğu ülkemizde geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan Alcatel 5V, dikkat çeken özelliklere sahip.

Haberin Devamı

6.2 inç'lik bir ekranla gelen, ince çerçeve yapısıyla dikkat çeken Alcatel 5V, 720x1500 HD+ piksel çözünürlük sunuyor. Dragontrail koruyucu cama sahip olan cihaz, çizilmelere ve darbelere karşı da dayanıklı bir yapıda. Alcatel 5V'nin arka yüzünde çift kamera konumlandırılmış; hemen ortada ise parmak izi sensör yer alıyor. 

Ağırlığı 158 gram olan cihaz, 8 çekirdek Helio P20 yonga setinden güç alıyor. Enerji verimliliği söz konusu olduğunda da öne çıkan Alcatel 5V, 4000 mAh batarya geliyor. Bir günü rahatça çıkarabilen telefon, 3 GB RAM2le geliyor. Depolama hafızası ise 32 GB. Şimdi gelelim kameraya... İki kamera kurulumundan bahsetmiştik. Ana kamera 12 MP çözünürlüğünde. Yardımcı kamera derinlik algılama işlemlerinde kullanılmak üzere 2 MP olarak belirlenmiş. Böylece portre modu ile arka planı bulanıklaştırarak fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel 5V


İkili bu kamera paketinin hemen altında çift ton led flaş mevcut. Kameraların sunduğu diğer özellikler ise yavaş çekim video kaydı, dijital görüntü sabitleyici (EIS), Phase Detect Auto-Focus (PDAF), HDR, panorama şeklinde sıralanabiliyor. Selfie fotoğraf çekmek isteyenler için 8 MP çözünürlüğünde ön kameranın yerleştirildiğini belirtelim.

Android 8.1 Oreo ile gelen Alcatel 5V'nin, çift hat, FM radyo ve microSD hafıza kartı desteği gibi diğer özellikleri de farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler üretebiliyor.

Kapsamlı bir inceleme: Alcatel 5V


Alcatel 5V'nin fiyatına gelince... Alcatel Türkiye garantisi altında 1500 ila 1600 TL fiyat aralığında temin edilebiliyor. Cihazın mavi ve siyah olmak üzere iki farklı renkte modeli bulunuyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!