Kanserle savaşan nano-robotlar geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Kanserle savaşan nano-robotlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 10:17

Bilim adamları, kansere karşı savaşan nano-robotlardan oluşan bir ordu üzerinde çalışıyorlar!

Haberin Devamı

Bilim insanları ve mühendisler, hassas ameliyatlar için robot teknolojisini yıllardır geliştirmeye devam ediyor. Git gide daha isabetli, hassas ve etkili hale gelen robotlar sayesinde en zor hastalıklar iyileştirilebiliyor. Şimdi ise nanoteknoloji sayesinde kansere karşı savaşan mikroskobik robot orduları üretilmeye başlandı.

Hamburg, Almanya'da bulunan Phillips Innovative Technologies'de çalışan araştırmacılar, manyetik alanlarla uzaktan kontrol edilebilen nano-robotlar üretiyor. Journal Science Robotics'te yayınlanan bulgulara göre bu teknoloji tıp alanında şimdiye dek mümkün olmayan tedavi yöntemlerine yol açacak.

Daha önce, ordu şeklinde hareket eden mikroskobik cihazları farklı işlemler için tek bir sinyalle kontrol etmek sorun teşkil ediyordu. Yeni keşfedilen teknoloji sayesinde nano-robotlar karmaşık görevleri yerine getirmekte zorlanmayacak.

Haberin Devamı

Araştırmacılar şimdi nano-robotlar sayesinde kanserle savaşan radyoaktif çekirdekleritümörlerin içine yerleştirmeye çalışıyor. Eğer başarılı olurlarsa, çok az yan etkiyle bir çok kanser çeşidinin tedavisi mümkün olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 44 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!