JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 07:50

Kullanıcıların yakından tanıdığı bir marka olan JBL’in üç yeni ürününü, JBL Wave 100 TWS, JBL Tune 510 BT ve JBL Quantum 350’yi inceliyoruz.

75 yıldır ses teknolojisine ciddi yatırımlar yapan JBL, ses ürünleriyle bir dünya markası ve Türkiye’de de JBL ürünlerine ilgi oldukça büyük. Bu ürünlerden biri de JBL’in ülkemizde de satışa sunduğu yeni kablosuz kulaklık modeli JBL Wave 100 TWS.

Öncelikle tasarımıyla başlamak istiyorum. Çünkü bu ürün, aynı zamanda Red Dot tasarım ödülünün de sahibi ve özel bir ilgiyi kesinlikle hak ediyor. Birçok kulaklık modelinin aksine kapaklı bir şarj kutusu bu üründe yok. Kulaklıkların ortasındaki koruma bandını çektikten sonra hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Kutudan kulaklıkları çıkarmak ve takmak oldukça kolay. Wave 100, kulağa tam oturan ergonomik bir tasarıma sahip. Kulağı zorlamıyor ve uzun saatler rahat bir şekilde dinleme keyfini yaşayabiliyoruz. Silikon uçlarla geliyor ve kulağınıza taktığınızda pasif izolasyon sağlanmış oluyor ve gürültülü bir ortamda olsanız bile çok dert olmuyor, sese odaklanabiliyorsunuz.

Ses asistanı desteğine de sahip olan bu kulaklıklar, eller serbest aramalar için sezgisel ve kullanışlı kontroller sunuyor. İstersek telefon görüşmesi yapıyor, istersek de müzik dinliyoruz. 8 mm sürücülü JBL Pure Bass ses özelliği sayesinde ses kalitesi gayet iyi ve kesinlikle hayal kırıklığı yaratmıyor.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Ürün, aynı zamanda çift bağlantı özelliği sayesinde tek ya da çift olarak kullanılabiliyor.

Batarya ömrü tarafında da oldukça iddialı bir kulaklık var elimizde. 20 saate varan batarya ömrü ile dikkat çeken Wave 100’ün kulaklıkları 5 saat, şarj kutusu ise 15 saat kesintisiz kullanımı mümkün kılıyor. Her bir kulaklığı ayrı ayrı şarj ederek de pil ömrü daha da uzatılabiliyor.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Kutu içeriğinde ise şarj kablosu ile birlikte farklı büyüklüklerde silikon kulaklık uçları çıkıyor. Böylece kulağınıza en uygun ucu takarak üründen maksimum seviyede verim alabilirsiniz.

Siyah ve incelemekte olduğumuz krem renkli modelleriyle gelen JBL Wave 100 TWS, fiyatının hakkını fazlasıyla veren bir kulaklık olmuş.

JBL’in bir diğer yeni ürünü ise Tune 510 BT adını taşıyor. Kulak üstü kulaklık arıyorsanız bu ürünü seveceksiniz, çünkü birçok farklı özelliğiyle oldukça iddialı bir model.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Öncelikle ses kalitesinden çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. İçerisinde yer alan Pure Bass özelliği, sesi etkin bir şekilde yayarak müziğin kalitesini artırırken, Bluetooth 5.0 bağlantısını kullanıyor olması da bu sesin sorunsuzca duyulmasını sağlıyor. Tune 510 BT ile bir yandan müzik keyfini sonuna kadar yaşarken, bir yandan da telefon görüşmelerini yine bu kulaklık üzerinden rahatça yapabiliyoruz. İçerisindeki geliştirilmiş dahili mikrofon, görüşmelerdeki ses kalitesini oldukça iyi yansıtıyor. Özellikle online toplantıların sayıca çoğaldığı günümüzde büyük bir ihtiyaca cevap veriyor.

Siri ya da Google Asistan gibi araçların da tek tuşla kullanılabildiği ürün, batarya tarafında ise beni gerçekten şaşırttı. Sadece 5 dakika hızlı şarj ile 2 saate varan batarya ömrü elde edebiliyorsunuz. Tam şarj ile de 40 saatlik bir batarya ömrü söz konusu oluyor. Yani hem hızlı şarj oluyor, hem de uzun mu uzun bir batarya ömrü var. Aceleniz var ve evden çıkmak üzeresiniz, kulaklığınızı 5 dakika şarj etseniz, 2 saat kazanıyorsunuz. Daha ne olsun!

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Tune 510 BT’nin sevdiğim bir başka özelliği de çoklu bağlantı özelliği oldu. Bu özellik, birden çok cihaza aynı anda kolayca bağlanma imkanı sunuyor. Böylece örneğin bilgisayara ya da tablete kulaklığımız bağlıyken, telefon araması geldiğinde telefonu açıp doğrudan telefon görüşmesini yine kulaklık üzerinden yapabiliyoruz. Aynı şekilde telefon görüşmesi sona erdikten sonra ya da gelen aramayı reddettiğinizde bilgisayarınızda kulaklığınızla birlikte çalışmaya devam edebiliyorsunuz. Tüm bunlar olurken ayrıca bir efor sarf etmemek ise JBL’e yakışır bir kolaylık olmuş.

Uygun fiyatıyla dikkat çeken JBL Tune 510 BT; pembe, beyaz, mavi ve siyah olmak üzere dört farklı renkte modele sahip ve şu sıra kulak üstü kulaklık arıyorsanız bu kulaklık seçeneklerinizin arasında mutlaka olmalı.

JBL’in en iddialı ürünlerinden birine geldi sıra. Oyunculara hitap eden JBL Quantum 350, Quantum ailesinin en yeni üyesi. Zaten daha kutusundan çıkarır çıkarmaz premium bir ürün hissini sonuna kadar veriyor.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

22 saati bulan batarya ömrüyle dikkat çeken ürün, kesintisiz oyun deneyimini böylece sağlamış oluyor. Kulağa rahatça oturan ve ergonomik bir yapıda olan Quantum 350’nin köpükleri de kulaklarınızı rahat hissettiriyor ve hafif olması sayesinde de saatler boyu rahatça kullanabiliyorsunuz.

22 saatlik batarya ömrünün yanı sıra bu kulaklığı 5 dakika şarj ettiğinizde 1 saatlik batarya ömrü elde edebiliyorsunuz ve bu açıdan da beklentileri karşılıyor. USB Type-C yuvası üzerinden bir yandan şarj olurken, diğer yandan oyun oynamaya da devam edebilirsiniz.

JBL Wave 100 TWS, Tune 510 BT ve Quantum 350 incelemesi

Ve gelelim ses performansına. Bir JBL Quantum serisi kulaklığınız varsa zaten ses kalitesinden yana bir sorun yaşama şansınız yok. Yeni Quantum 350 de beni bu açıdan hayal kırıklığına uğratmayan bir ürün olmuş. JBL QuantumEngine özelliğini kullanan ve mekânsal ses alanı oluşturarak sesin çok daha gerçeğe yakın olmasını sağlayan ürünün mikrofonun çıkarılabilir yapıda olması da bence büyük bir avantaj.

Mikrofonla işiniz olmadığında mikrofon tuşuna basarak da mikrofonu kapatabileceğiniz gibi, mikrofonu tamamen çıkarmak da bir çözüm.

İyi bir kablosuz oyuncu kulaklığı arıyor ama hangi modeli alacağınıza henüz karar veremediyseniz JBL Quantum 350’yi size önerebilirim.

Sonuç itibariyle JBL, bu üç ürünüyle de farklı ihtiyaçlara yanıt verebilmeyi başarmış. Kulak içi kablosuz kulaklık arıyorsanız Wave 100 TWS, kulak üstü kablosuz kulaklık arıyorsanız Tune 510 BT, oyuncu kulaklığı arıyorsanız da Quantum 350 tam size göre.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!