Twitter'ın kalıcı CEO'su Jack Dorsey oluyor

Güncelleme Tarihi:

Twitterın kalıcı CEOsu Jack Dorsey oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 11:33

Temmuz ayında eski Twitter CEO’su Dick Costolo’nun görevi bırakmasının ardından şirketin kurucularından Jack Dorsey geçici CEO olarak tekrar Twitter’ın başına geçmişti. Twitter'a yakın kaynaklar ise dün, Jack Dorsey’in görevine kalıcı CEO olarak devam edeceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Recode’un Twitter yönetimindeki kaynaklara dayandırdığı haberde, Twitter yönetiminin bir süredir bu pozisyon için arayış içinde olduğu belirtildi. Jack Dorsey, Twitter CEO’su olarak biçilmiş kaftan olsa da, hali hazırda Square‘in dümeninde olması bu arayışı mecburi hale getirmişti.

Webrazzi'nin haberine göre Twitter yönetiminin CEO pozisyonu için düşündüğü isimler arasında, çıkardığı başarılı işle dikkat çeken Adam Bain en güçlü aday olarak görünüyordu. Fakat Dorsey’in bu görevi istediği, bunun üzerine Adam Bain’in, yönetimden kendisine gelen teklifi geri çevirdiği söyleniyor.

Görünen o ki Costolo’nun uzun vadeli hedeflerinden hoşnut olmayan Twitter yönetimi, Jack Dorsey’in aynı anda hem Twitter hem de Square CEO’su olarak göreve devam etmesine razı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!