İşte Windows 10 sürümleri

Güncelleme Tarihi:

İşte Windows 10 sürümleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 09:56

Windows 10'un kaç sürümü olacak? Ceplere gelecek Windows'un adı ne olacak? İşte Windows 10'un sürümleri...

Haberin Devamı

Microsoft, farklı cihazlara gelecek olan Windows 10 sürümlerinin isimlerini ortaya çıkardı.

Firmanın yayınladığı bir blog gönderisi, PC'lere, tabletlere, HoloLens'e ve kurumsal cihazlara sunulacak olan Windows 10 sürümlerinin isimlerini bizlere gösterdi. Buna göre Windows 10 Home, işletim sisteminin PC'lere, tabletlere ve 2-in-1'lere yönelik ana tüketici sürümü olacak. Bu arada Microsoft, Xbox One sahiplerinin oyunları Windows 10 PC'lerinde oynayabileceklerini de doğruladı. Windows 10 Pro ise PC'ler, tabletler, 2-in-1'ler üzerinde daha çok denetim sağlayan, küçük şirketlere yönelik bir sürüm olacak.

Akıllı telefonlara ve daha küçük ekranlı cihazlara özel Windows 10 Mobile, farklı Windows 10 sürümlerinde kullanılabilen evrensel Windows uygulamaları sayesinde masaüstündekine benzer biçimde işleyecek. Böylece Microsoft, telefonları için kullandığı "Windows Phone" isminden vazgeçip, daha basit, Windows 10'a vurgu yapan bir isme geçtiğini bir kez daha doğrulamış oldu.

Haberin Devamı

Kurumsal müşteriler, Windows 10 Pro'nun üzerine daha da gelişmiş denetimler ekleyen Windows 10 Enterprise ile daha yüksek bir güvenlik sağlayabilecek, mobil cihazları yönetebilecekler.

Windows 10 Enterprise'a benzeyen Windows 10 Education, kurumlar yerine okullara yönelik olacak. Windows 10 Home veya Pro kullanan öğrenciler için bu sürüme yükseltmeye yönelik yollar sunulacak.

Microsoft, Windows 10 Enterprise ve Mobile Enterprise'ın özel sürümlerinin ATM'ler, satış noktaları, el terminalleri, endüstriyel robotlar gibi cihazlara da geleceğini doğruluyor. Nesnelerin internetine yönelik Windows 10 IoT Core, Windows 10'la aynı zamanda piyasaya sürülecek.

Windows 7, 8.1 ve Windows Phone 8.1 sahipleri için ücretsiz sunulacak olan Windows 10'un final sürümünün yazın ortalarında yayınlanması bekleniyor.

İŞTE WINDOWS 10'DAN EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!