İşte dünyanın çok kullanılan dijital müzik uygulamaları

Güncelleme Tarihi:

İşte dünyanın çok kullanılan dijital müzik uygulamaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 08:49

Yıllar önce kullanıcıların kaset, CD ve DVD'lerden takip ettiği şarkılar ve müzikler, gelişen teknolojiyle artık telefonlara rahatça sığıyor ve internet sayesinde nereye gidersek gidelim dev bir müzik arşivini de yanımızda taşıyoruz. Peki en popüler dijital müzik platformu hangisi?

Haberin Devamı

Counterpoint Research, 2019 yılı boyunca en çok kullanılan dijital müzik platformlarının listesini yayınladı. Geçen sene müzik servislerine abone olanların sayısında 2018'e kıyasla yüzde 32 oranında bir artış kaydedilirken, toplamda 358 milyon kullanıcının telefonu veya bilgisayarı üzerinden müzik servislerinden birini kullandığı vurgulandı.

Yayınlanan listeye göre ilk sırada Spotify yer alıyor. Dijital müzik servisi kullananların yüzde 35'i Spotify'ı tercih ederken, Spotify'ı yüzde 19'luk oranıyla Apple Music izliyor. Üçüncü sırada Amazon Music yer alırken, Tencent Music de yüzde 11 kullanım oranına sahip. YouTube Music ise henüz yeni bir servis olmasına karşın yüzde 6'lık pazar payını elinde bulunduruyor.

İşte dünyanın çok kullanılan dijital müzik uygulamaları

Raporu yayınlanan şirkete göre 2020 yılında dijital müzik servislerini kullananların sayısı daha da artacak ve yüzde 25'lik artışla 450 milyon kullanıcıya ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!