iPhone'larda o tuş artık olmayacak

Güncelleme Tarihi:

iPhonelarda o tuş artık olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 09:02

Yeni bir iddiaya göre Apple, home düğmesini gelecekteki iPhone'larından çıkarmayı planlıyor.

Haberin Devamı

iPhone'ları ve iPad'leri diğerlerinden farklı yapan tasarım öğelerinden bir tanesi, şüphesiz ön yüzlerindeki Home düğmesi. En yeni cihazlarda bu düğme, Touch ID parmak izi tanıma işleviyle geliyor ancak yeni bir rapora göre düğmenin günleri sayılı.

Digitimes'ın Apple'daki kaynaklarına göre ABD'li firma şu sıralar home düğmesinden kurtulmak için bir yol arıyor. İddiaya göre Apple, iPhone'lar için dokunmatik ve ekran sürücüsü entegrasyonunu tek bir yongada birleştirmek üzere bir çözüm geliştiriyor. Bu tür entegre tasarım, çok ince ekranlara ve dolayısıyla daha ince iPhone'lara olanak tanıyabilir. TDDI olarak adlandırılan bu tek yongalı çözümün parmak izi sensörünü de içerebileceği söyleniyor.

Rapora göre geliştirmeler, home düğmesinin kaldırılmasıyla ve ekranın boş kalan kısma doğru büyütülmesiyle sonuçlanabilir. Teknolojinin iPhone'da kullanılmaya hazır olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor, ancak bizce bu sene çıkması beklenen iPhone 6S'e yetişmesi zor görünüyor. Bunun yanında, henüz her şey söylentiden ibaret olduğundan, düğmesiz iPhone için hemen çok fazla heyecanlanmamakta fayda var.

APPLE İLE İLGİLİ BİLİNMEYEN GERÇEKLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!