iPhone'da ekran videosu nasıl alınır? | iPhone ekran videosu kaydetme

Güncelleme Tarihi:

iPhoneda ekran videosu nasıl alınır | iPhone ekran videosu kaydetme
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 13:03

iPhone'da ekran videosu nasıl alınır? iPhone'da ekran videosu almak için ne gerekiyor? Uygulama indirmek lazım mı? İşte iPhone'da ekran videosu almanın yolu...

Haberin Devamı

iPhone'da ekran videosu almak aslında oldukça basit bir işlem; ancak iPhone'da ekran görüntüsü almaktan farklı olarak bir uygulamaya ihtiyacınız var. Bu nedenle iPhone'da ekran videosu nasıl alınır sorusunun yanıtı Emu4iOS.net isimli internet sitesinde. Bu siteye iPhone üzerinden gireceksiniz; Safari tarayıcınızı kullanarak bunu yapın. Ardından ShouTV uygulamasının yanındaki Get butonuna tıklamayı unutmayın.

iPhoneda ekran videosu nasıl alınır | iPhone ekran videosu kaydetme

Yüklemek isteyip istemediğinizi sorduğunuzda yükle diyorsunuz daha sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir uyarı çıkıyor. Burada da “Güven” butonuna basıp devam ediyoruz. Böyle bir uyarı çıkmasının sebebi uygulamayı AppStore’dan indirmiyor olmanızdan kaynaklanıyor. Çok fazla endişelenmenize gerek yok.

Haberin Devamı

Uygulamayı indirdikten sonra “ShouTV” uygulamasına girerek sisteme üye olmamız gerekiyor. Üye olduktan sonra “Shou” uygulamasını kullanmaya başlayabiliyoruz.

Üyelik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra “Shou” uygulamasına girip “Record Screen” butonunu seçiyoruz ve ayarlamalarımızı yaptıktan sonra “Start Record” diyerek ekran videomuzu kaydetmeye başlıyoruz.

iPhoneda ekran videosu nasıl alınır | iPhone ekran videosu kaydetme

Ekran kaydı başladıktan sonra resimdeki gibi üst köşede kırmızı bir bar oluşuyor ve kaydı bitirmek istediğinizde bu bara basıp kaydı durdurabiliyorsunuz.

iOS cihazınızın ekran videosunu kaydetmek bu kadar basit. Apple henüz ekran videosu kaydetme SDK’ini geliştiricilere sunmadığı için AppStore’da bu tarz uygulamalar bulamıyoruz. iOS 9’da bu durumun değişmesini bekliyoruz. Bu yöntemle ekran videonuzu sorunsuzca kaydedebilirsiniz ama başta da belirttiğimiz gibi ne olur ne olmaz güvenlik meselesi üzerine çok titizseniz eğer tavsiye etmiyoruz.

BAKMADAN GEÇME!