iPhone’la uçuşa geçen Apple dünyanın en değerli şirketi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

iPhone’la uçuşa geçen Apple dünyanın en değerli şirketi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2011 11:36

Donanım ve yazılım devi Apple, dünyanın en değerli şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Haberin Devamı

2011’in ilk çeyreğindeki beklentileri fazlasıyla aşan Apple, son bir yıl içinde satışlarını yüzde 142 artırdı. Şirketin 2010’daki gelir ve karı ise yüzde 124 arttı.

Apple, 25 Haziran’da sona eren mali yılın üçüncü çeyreğinde, iPad satışlarının da katkısıyla 28.6 milyar dolar gelir, 7.3 milyar dolar da kar elde etti. Apple’ın geçen yıl aynı çeyrekte yüzde 39.1 olan brüt şatış karı, bu yıl yüzde 41.7’ye yükseldi. 
 
Apple operasyon müdürü Tim Cook, şirketin “iPad2 taleplerindeki artış ve uluslararası satışlar sayesinde oldukça iyi bir durumda olduğunu” söyledi. Cook, uluslararası satışlarının Apple gelirinin yüzde 62’sini oluşturduğuna dikkat çekti. Cook, “üretebildiğiniz tüm iPad2’leri sattık” dedi.

Apple, son üç ay içinde 20.34 milyon iPhone, 9.25 milyon iPad, 7.54 milyon iPod ve 3.95 milyon Macintosh bilgisayar sattı. Şirketin satışlarında azalma yaşadığı tek ürün, akıllı telefonların dijital müzik çalarların yerini almasından olumsuz etkilenen iPod’lar oldu.

Cook, iPad’in “Android kullanan tablet bilgisayarlardan fazla etkilenmeyeceğini ve yeni tabletlerin fazla dikkat çekmediğini” sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!