iPhone 9 Plus geliyor: Özellikleri nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 9 Plus geliyor: Özellikleri nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2020 07:48

Apple, iPhone SE 2 veya iPhone 9 adında yeni bir ara model telefonu satışa sunmaya hazırlanıyor. Ancak sızan son bilgiler, Apple'ın iPhone 9 Plus adında başka bir modeli daha ortaya çıkaracağını gösteriyor.

Haberin Devamı

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın ardından iPhone X (10) ile yoluna devam eden ve yıllardır iPhone'larda kullanılan 'Home' fiziksel tuşunu kaldıran Apple, sonrasında da iPhone XS ve iPhone 11 serisiyle yoluna devam etti. Ancak iPhone 9'un adını hiç duymadık; ta ki bugüne kadar.

Şirket, iPhone 12 serisinin tanımıtından önce ara model bir telefon çıkarmayı planlıyor. iPhone SE'nin yeni bir sürümü gibi düşünülen modelin tıpkı iPhone SE gibi küçük ekrana sahip olacağı; ancak bu kez isminin iPhone 9 şeklinde anılacağı söyleniyor. Tüm bu gelişmelerin üzerine 4.7 inç'lik ekrana sahip iPhone 9'a göre ekranı daha büyük olan iPhone 9 Plus'ın da tanıtılacağı iddia ediliyor.

9To5Mac isimli haber sitesinde yer alan habere göre iOS 14 kaynak kodlarından sızdırılan bilgiler ışığında iPhone 9 Plus adında yepyeni bir model listede yer alıyor. Tasarım bakımından iPhone 8'i fazlasıyla andırması beklenen yeni cihazlar, A13 Bionic işlemciden güç alacak, 3 GB RAM ve 64/128 GB depolama hafızası seçenekleri sunacak.

Haberin Devamı

iPhone 9 Plus'ın fiyat etiketinde 399 dolar yazması bekleniyor. Ancak cihazın ne zaman satışa çıkacağı belli değil; zira koronavirüs salgını nedeniyle Apple dahil pek çok kurum, çalışmalarını durdurmuş durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!