iPhone 7 kavisli mi olacak

Güncelleme Tarihi:

iPhone 7 kavisli mi olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:28

Apple, yeni sahip olduğu patentinde Samsung'un yeni telefonlarında gördüğümüz kıvrımlı ekranlara oldukça benzer bir teknolojiden bahsediyor. Eğer bu doğruysa kavisli ekrana sahip bir iPhone 7 ile karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

"Mini esnek kenarlı ekran"ın tanımını yapan yeni Apple patenti, akla doğal olarak Samsung'un Galaxy S6 Edge ve Galaxy Note Edge'in gelmesine neden oluyor. Patently Apple'ın ortaya çıkardığı patentte ekranın kavisli olabileceğinden veya telefonun yan tarafına yerleştirilebileceğinden bahsediliyor.

Patent, birkaç farklı tasarımdan da bahsediyor. Bunlar arasında esnek ekranın telefonun kenarına uzatılması ve bu ek ekranın ses düğmesinin yerini alması var. Ekrandaki düğmeler, kullanılan uygulamaya göre değişiyor - örneğin kamerayı kullanırken deklanşör düğmesi gösteriliyor.

Apple, patentte yan taraftaki ve arkadaki ekranın oyunları kontrol etmekte nasıl kullanılacağını bile gösteriyor. Firmanın hayalleri heyecan verici, ancak bunlar bir sonraki iPhone'un kıvrımlı olacağı veya patentin gelecekte gerçeğe dönüşeceği anlamını taşımıyor. Zaten iPhone 6S için böyle bir yenilik beklemiyoruz. Ama iPhone 7'de ne olur, işte orasını tahmin etmek bugün için oldukça güç...

APPLE İLE İLGİLİ BİLİNMEYEN GERÇEKLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!