iPhone 5'in dezavantajları

Güncelleme Tarihi:

iPhone 5in dezavantajları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2012 10:45

Android kullanıcıları, sahip oldukları bu özellkler nedeniyle iPhone 5'e geçmek istemeyebilir.

Haberin Devamı

iPhone 5'in tanıtılmasına çok az kaldı. Peki Apple'ın her tanıtımı olay olan iPhone'un yeni sürümü, Android kullanıcılarının da ilgisini çekebilir mi? iPhone 5'in önemli yeniliklerle geleceği düşünülüyor, ancak yine de bu o kadar kolay olmayabilir. İşte Android kullanıcılarını iPhone 5'den uzak tutacağını düşündüğümüz 5 neden:

1. Donanım

Apple, donanım konusunda uzun süredir geriden takip eden üreticilerden. Hemen hemen 1 ay arayla çıkan iPhone 4S ile Galaxy Nexus'u karşılaştırdığınızda farkı görmeniz mümkün. Nexus'un işlemcisi daha hızlı, RAM'i daha fazla ve 5GHz 802.11n Wi-Fi'ı destekliyor.

iPhone'un tek kazandığı alan ise depolama alanı. İki cihaz da 16GB ve 32GB'lık modellere sahip, ancak 64GB'lık bir iPhone 4S de satışa sunuluyor.

iPhone 5, donanım alanında geliştirmeler sunacaktır ancak gerçekten Galaxy S III gibi cepleri yakalayıp yakalamayacağı bir soru işareti.

2. Jelly Bean

Bugün Jelly Bean (Android 4.1) ile çalışan çok fazla cep yok. Ancak Jelly Bean, performans geliştirmeleri, daha iyi uyarı özellikleri ve sesli arama özelliğiyle geliyor. Sesli arama özellği, Siri'yi geçebilecek yeteneklere sahip.

3. Açıklık

Bazı kilitli cepler dışında Android, iOS'a göre daha açık bir ekosistem sunuyor. Bunun iPhone 5 ile değişme ihtimali çok düşük. Bu durum, sadece teknoloji meraklısı kullanıcılara değil yeni ve yaratıcı uygulamalar geliştirmek isteyen programcılara da faydalı oluyor.

4. Çeşitlilik

Bütün teknoloji dünyasını etkilemeyi başaran uç nokta cihazlar dışında zaman zaman ekosistemdeki diğer cihazlara da göz atmak gerekiyor. Android, uygun fiyatlı cep arayan veya örneğin fiziksel klavyeli cep arayan kullanıcılara çok sayıda seçenek sunuyor.

5. Algı

Akıllı cep dünyası artık oldukça farklı ve iPhone artık beklenen ve istenen tek cihaz değil. Tasarımı, özellikleri ve pazarlanma şekli çok iyi olabilir ancak artık rekabeti giderek artan bir pazarda rakipleriyle mücadele etmek zorunda. Ve iPhone, bazı alanlarda rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı bile. iPhone 5'den beklenenler inanılmaz derecede yüksek ve Apple bu beklentileri karşılayamaz ise çok sayıda kullanıcı Android'i tercih edebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!