iPhone 12'yi bekleyenlere kötü haber

Güncelleme Tarihi:

iPhone 12yi bekleyenlere kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2020 07:57

Apple'ın her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında yapması planlanan etkinlik çerçevesinde iPhone 12 serisi telefonları duyurması bekleniyordu. Ancak koronavirüs salgınının giderek büyümesinden dolayı bu etkinliğin ertelenbileceği, iPhone 12'lerin 2021'de tanıtılabileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen şirketlerden biri olan ve trilyon dolarlık şirketken değer kaybederek 1 trilyon doların altına değeri düşen Apple, dünya genelinde pek çok mağazasını kapatmak durumunda kalmış, iPhone üretimi yapan fabrikaların da kapanmasıyla satış beklentilerini iyiden iyiye düşürmüştü.

Şirkete yakın kaynakların iddiasına göre Apple, bu yıl beklenen iPhone 12 için aceleci davranmayacak. Zira fabrikalarda üretimin durması, koronavirüs salgını nedeniyle Apple'ın sıkıntılı bir süreçten geçmesi, lansman tarihinin 2021'e kayabileceğini gösteriyor.

Ancak bu konuda henüz net bir karar verilmiş değil. Apple'ın Mayıs ayının sonunu görmek istediği, salgının durumuna göre iPhone 12 lansman tarihini belirleyeceği konuşuluyor.

Şirket, iPhone 12 ile birlikte iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max adında üç telefonun duyurusunu yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!