iPhone 12 ne zaman gelecek? Tarih belli oldu mu?

Güncelleme Tarihi:

iPhone 12 ne zaman gelecek Tarih belli oldu mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2020 08:04

Apple'ın bu yıl tanıtması beklenen yeni telefonları iPhone 12 serisiyle ilgili olumsuz bir gelişme yaşandı. Koronavirüs salgını nedeniyle şirketin 5G destekli iPhone 12 modellerinin çıkış tarihini erteleyebileceği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Apple; iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max adında dört farklı iPhone modelini bu yıl gözler önüne serecek. Ancak yaşanan pandemi dolayısıyla Apple'ın Çin ve Hindistan'da bulunan fabrikalarında üretimin uzun bir süre sekteye uğraması ve Apple mağazalarının dahi bu süreçte kapalı kalması yeni iPhone modellerinin çıkışını geciktirebilir.

Diğer bir deyişle Eylül ayının ortasında tanıtılması planlanan yeni iPhone modellerinin çıkışı birkaç ay daha gecikebilir. Apple'a yakın bazı kaynakların iddiasına göre ise şirket, Black Friday öncesinde yeni telefonlarını satışa çıkarmak için çabalıyor.

iPHONE 12 NASIL OLACAK?

Gelelim iPhone 12'lerin özelliklerine. Henüz bu konuda kesinleşen bir bilgi bulunmasa da, 4 farklı iPhone modelinin geleceği söyleniyor. 5.4 inç OLED ekrana sahip iPhone 12, serinin en küçük ve uygun fiyatlı telefonu olacak. Bu modelin iPhone 12 Max adında 6.1 inç ekran büyüklüğüne sahip bir üst modeli de bulunacak. Her iki telefonun da arka yüzünde iPhone 11'lerdeki gibi çift kamera konumlandırılmış.

iPhone 12 ne zaman gelecek Tarih belli oldu mu

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max ise serinin en iyi telefonları olacak. Bu 4 telefon da 5G desteğine sahip. A14 Bionic işlemciden güç alması beklenen telefonların depolama kapasitesi 256 GB'tan başlayacak. Ayrıca iPhone 12’lerin alüminyum, iPhone 12 Pro’ların ise paslanmaz çelik kasaya sahip olduğunu da söylüyor. iPhone 12’lerin arkasında çiftli kamera yer alıyor. 12 Pro’larda ise üçlü kamera + LiDAR tarayıcı bizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Yeni iPhone modelleriyle ilgili merak edilen bir diğer nokta da fiyatlar... iPhone 12, bu modellerin içinde en uygun fiyat etiketine sahip olan telefon olacak. 649 dolar olması beklenen cihazın bir üst modeli olan iPhone 12 Max ise 749 dolardan satılacak.

iPhone 12 Pro'nun fiyatı 999 dolardan, iPhone 12 Pro Max'in fiyatı ise 1099 dolardan başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!