iOS 11'i mutlaka yükleyin! Tüm iPhone'ları değiştirecek

Güncelleme Tarihi:

iOS 11i mutlaka yükleyin Tüm iPhoneları değiştirecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 16:22

iOS 11 güncellemesi bu akşam tanıtılıyor; ardından tüm iPhone'lara yüklenmeye başlayacak! Ancak bugün yazılım geliştiriciler iOS 11'i yükleyebilecek; tüm kullanıcıların iOS 11'i indirmesi için birkaç gün beklememiz gerekecek. Peki iOS 11 ile neler değişiyor? İşte iOS 11'in özellikleri...

Haberin Devamı

İOS 11 İŞLETİM SİSTEMİNİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER!

1)YENİ SİMGELER:

Kişiler, notlar ve anımsatıcılar için yeni simgeler geliştirildi. Önceden özellikle kişiler simgesinde sadece erkek ikonunun oluşu bazı kesimlerce tepkiye de yol açıyordu, Apple’ın kişiler için geliştirdiği yeni simgesinde hem kadın hem erkek ikonu yer alıyor. Notlar ve anımsatıcılar simgesiyse eskiye göre biraz daha sade.

2)OTOMATİK Wİ-Fİ SORUNU:

Eskiden iPhone ve iPad cihazınızdan ücretsiz olarak internete bağlandığınızda, cihaz bu Wi-Fi ağına yakın bir yerde olduğunuzda otomatik olarak o ağa bağlanıyordu. Her seferinde şifre girme derdinden kurtaran bu özelliğin kullanıcılar için dezavantajı internet hızını düşürmesiydi. Ancak yeni güncellemeyle, sinyali düşük olan ağa cihazlar otomatik olarak bağlanmayacak.

Haberin Devamı

3)AYARLAR-KAPASİTE:

Telefonun ‘Ayarlar’ bölümünde ‘Genel’e gelindiğinde artık cihazın depolama durumuyla ilgili bilgi verecek ‘kapasite’ isimli yeni bir bölüm görünecek.

4)AYARLAR-HESAPLAR VE PAROLALAR SİMGESİ:

Ayarlar bölümündeki ‘Hesaplar ve Parolalar’ simgesi eskiden yatay dururken, artık dikey konumda görünüyor.

5)AYARLAR-AİRDROP

Ayarlarda, ‘Genel’ bölümüne gelindiğinde artık ‘ AirDrop’ bölümü görünecek. Önceden ‘Kontrol Merkezi’ sekmesinde bulunan bu özellikle cihazın herkesin kullanabileceği veya kişilerle sınırlandırılması durumuyla ilgili ayarlamalar yapılabilecek.

6)İ-MASSAGE UYGULAMASI:

iOS sürümüyle kullanıcılar artık iMassage’larını iCloud üzerinden saklayabilecekler.

7)APPLEPAY ÜZERİNDEN PARA GÖNDERME:

Yeni sürüm, kullanıcılara birbirleriyle mesajlaşırken ApplePay üzerinden para gönderme imkanı yaratıyor.

8)SİRİ’YE ÇEVİRİ ÖZELLİĞİ:

Siri yeni özelliğiyle birlikte çeviri yapabilecek. Şu an İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerini çevirebilecek olan Siri’nin ilerleyen zamanda daha fazla dil seçeneği sunacağı konuşuluyor.

9)Wİ-Fİ SİMGESİ:

Eskiden daha küçük ve geniş aralıklara sahip olan Wi-Fi simgesi artık daha geniş görünüyor.

10)PRATİK HALE GELEN BİLDİRİM MERKEZİ

Kilitli ekranınızda görünen bildirimi sola doğru kaydırıldığında kilit ekranına TouchID ile açma mesajı geliyor. Dokunarak açtığınız kilidinizden direkt bildirim paneline yönlendiriliyorsunuz.

Haberin Devamı

11)DAHA KULLANIŞLI KONTROL MERKEZİ

Kontrol merkezi bu sürümle eskiye nazaran daha geniş hale getiriliyor. Kullanıcıların ‘hücresel veri’ kısayolunun bulunmaması sebebiyle şikayetçi olduğunu bilen Apple yeni sürümünde bu kısayolu ‘Kontrol merkezine’ ekledi. Ayrıca ekran ışığını açıp- kapatma şeklinin de değiştirildiği görülüyor.

12)YEPYENİ BİR APPLE STORE

Apple Store iOS 11 ile, daha estetik bir görünüme kavuşmanın yanında, artık güncellemeler sekmesini aşağıya doğru kaydırarak gelen güncellemeler görülebilecek.

13)KAMERA FİLTRELERİ

Güncellemeyle cihazlara birbirinden farklı yeni filtreler ekleniyor. Bu filtrelerin fotoğrafları oldukça profesyonelleştireceği konuşuluyor, aynı zamanda çektiğiniz fotoğrafların kalitesi yükselirken dosya boyutları eskisinden çok daha düşük olacak.

Haberin Devamı

14)İÇ MEKAN HARİTALARI

Apple, Haritalar uygulamasını geliştirerek artık iç mekan yönlendirmesi de yapıyor. Mesela bir AVM’de ya da havaalanında bulamadığınız bir yer olursa artık iç mekan haritalarından ayrıntılı şekilde nerede olduğunu görebiliyorsunuz.

15)QUİCK TYPE KLAVYE

Tek eliniz dolu ve diğeriyle telefonunuzda mesaj yazmanız gerekiyorsa, QuickType klavye bu konuda oldukça işinize yarayacak. Mesajınızı yazarken emoji düğmesine basılı tuttuğunuzda tüm harfler parmağınıza yaklaşıyor, böylece tek elle rahatça mesaj yazabiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!