iOS 10 ile birlikte gelecek yenilikler

Güncelleme Tarihi:

iOS 10 ile birlikte gelecek yenilikler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 07:16

Apple'ın tanıtımına bir ay kalan iOS 10'unda bizi hangi yenilikler bekliyor?

Haberin Devamı

Apple'ın iPhone ve iPad'de kullandığı iOS'un bir sonraki sürümü, 13 Haziran'da WWDC etkinliğinde ilk defa ortaya çıkacak. Firmanın mobil platformu için önemli bir kilometre taşı olan iOS 10, Siri, Apple Music ve HomeKit'e yeni işlevler getirecek.

Peki iOS 10'da bizi hangi yenilikler bekliyor? Apple, işletim sistemindeki yenilikleri gizemli tutuyor; bu yüzden tahminlerimizi son sızıntılara ve dedikodulara dayandırıyoruz. Son sızıntılar, arayüzde bazı sürpriz değişikliklerin olabileceğini söylüyor. İşte şimdiye kadar duyduklarımız ve istediklerimiz.

Çıkış tarihi

Siri, tanıtım tarihinin 13 Haziran olduğunu söylüyor. iOS 10 beta, her zaman olduğu gibi tanıtımla birlikte geliştiricilere sunulacak ancak herkese açılması muhtemelen Temmuz'u bulacaktır. Final sürümü Eylül'de tanıtılması beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'la birlikte görebiliriz.

iOS 10 ile birlikte gelecek yenilikler

Uyumluluk

Haberin Devamı

iOS 9, geçen Eylül'de piyasaya sürüldüğünde hiçbir iOS cihazını dışarıda bırakmamıştı. Ancak iOS 10, 512MB RAM'den fazlasını isteyebileceğinden aynısını yaşamayabiliriz. iPhone 6S, iPhone 6, iPhone 5S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 6S Plus ve iPhone 6 Plus'ın iOS 10 sorunusuzca çalıştırmasını bekleyebiliriz.

Benzer şekilde iPad Pro 9.7 ve 12.9, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ve belki iPad mini'yi de listeye ekleyebiliriz. Tabi, altıncı nesil iPhone Touch'ı da unutmamak gerekiyor.

Siri ve sesli posta

Siri, sesli postalarınızı da yönetmeye başlayarak eskisinden daha kişisel bir yardımcı haline gelebilir. Siri voicemail hizmetinin iCloud Voicemail adlı bir sistemin parçası olacağı ve bu sistemin standart ses kaydetme sistemini geliştireceği söyleniyor.

Apple HomeKit

Apple'ın Home uygulaması, iPhone'unuzu, iPad'inizi ve Apple TV'nizi, akıllı ampullerinizi, kapı kilitlerini, termostatlarınızı, kapı zillerinizi ve her tür akıllı ev eşyanızı yönetebilecek bir uzaktan kumandaya dönüştürecek. Şu an oldukça dağınık bir yapıda olan akıllı ev teknolojisi, Apple sayesinde bir araya toplanabilecek.

Haberin Devamı

Geliştiricilere özel sunulan HomeKit'in 1,5 senelik olduğu doğru, ancak HomeKit'in kullanıcılara yansıyacak gerçek yüzünü iOS 10'da görmeyi bekleyebiliriz.

iOS 10 ile birlikte gelecek yenilikler

Yeni Apple Music tasarımı

Siyah-beyaz menülerle ve daha büyük albüm kapaklarıyla karşılaşmayı bekleyebilirsiniz. Dedikodular, şarkı sözlerinin iOS 10'la birlikte gösterilmeye başlayacağını söylüyor.

3D Touch daha çok kullanılmalı

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile sunulmaya başlanan 3D Touch, örneğin Wi-Fi ve Bluetooth düğmelerine ek işlevler getirebilir. Apple'ın home düğmesini kaldırıp, ekranda görünen, 3D Touch destekli bir düğmeye geçiş yapacağına dair dedikodular da var.

iOS 10 ile birlikte gelecek yenilikler

Haberin Devamı

Çoklu kullanıcı desteği

Aslında iOS 9.3'te sınıflara ve öğrencilere yönelik çoklu kullanıcı özellikleri bulunuyor. Bu işlevin herkese sunulmasının zamanı gelmiş olabilir.

Ses denetimi

iOS 10'un ses ayarları konusunda Android'i yakalaması gerekiyor. Medya sesini, ses çalmaya başladıktan sonra ayarlamak zorunda olmak sinir bozucu. Sessiz olmanız gereken bir yerde son sesle müzik çalmaya başladığınızı düşünün... Apple'ın bu sorunu onarmasının zamanı bizce geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPHONE SE'Yİ YAKINDAN GÖRÜN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!