İnternetten korsan film indirenlere Microsoft'tan kötü haber

Güncelleme Tarihi:

İnternetten korsan film indirenlere Microsofttan kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 07:33

Microsoft, en güncel işletim sistemi olan Windows 10 için çeşitli sitelerden torrentleri engelleyecek olan bir güncelleme hazırlıyor. Peki Microsoft'un engellemek istediği torrent siteleri hangileri?

Haberin Devamı

Microsoft'un en başarılı işletim sistemlerinden birisi olan windows 10 için yeni bir güncelleme daha yolda gözüküyor. Yeni gelecek olan güncellemeyle birlikte çeşitli torrent sitelerinden indirilen içerikler engellenecek.

Başlıca Kodi, The Pirate Bay ve KickassTorrents olmak üzere büyük siteler üzerinden gelen illegal dosyaları engellemeyi amaçlayan Microsoft, telif haklarının korunması hususunda tavizlerinin olmadıklarını belirtti.

İnternetten korsan film indirenlere Microsofttan kötü haber

Dünya çapında da son dönemlerde iyice sertleşen hukuksal düzenlemelerin ardından Microsoft'un da böyle bir davranış içerisine girmiş olması oldukça normal karşılanmış olsa da kullanıcılar bu duruma tepkili.

Haberin Devamı

Çeşitli Forumlarda bir araya gelen kullanıcılar alternatif Linux dağıtımları üzerinden indirip Windows 10'lu bilgisayarlarında kullanacaklarını belirttiler. shiftdelete'in haberine göre Microsoft, ezeli rakiplerinden birisi olan Linux'un kullanımını artırmak gibi riskli bir harekette bulunacak mı, zaman gösterecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!