İnternet bağımlılığı hastane açtırdı

Güncelleme Tarihi:

İnternet bağımlılığı hastane açtırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2009 11:36

ABD'de “internet bağımlılığını tedavi” amacıyla kurulan ReSTART adlı merkez açıldı.

Haberin Devamı

Merkez Yöneticisi Hilarie Cash, aşağıdakilerden üçünün bulunması halinde  kişinin interneti suistimal ettiğini, beş veya fazlası var ise “bağımlı” hale  geldiğinin kabul edildiğini bildirdi.

Cash'in açıklamasına göre bu liste şu şekilde: “İnternet başında geçirilen sürelerin giderek artması, bu davranışı  kontrolde zorlanma, internet başında iken daha mutlu hissetme, başka bir işle  meşgulken interneti özleme, aileyi veya arkadaşları dikkate almama, internet  kullanımına ilişkin olarak başkalarına yalan söyleme, işte veya okulda, farklı  amaçlı internet kullanımı, davranışlara ilişkin suçluluk veya utanç duyma, uyku  zamanlarını değiştirme, kilo değişimi, sırt ağrısı, baş ağrısı, bilek ağrısı ve  diğer faaliyetlerden çekilmek.”

Bu merkez, Microsoft'un genel merkeziyle, önemli bir bilgisayar  endüstrisi merkezinin yakınında, Redmond yakınında açıldı.

Haberin Devamı

Merkez, 14.000 dolara, video oyunları veya yazışma başında veya  “facebook, eBay, Twitter” gibi sitelerde zaman tüketici şekilde vakit  geçirenlere 45 günlük bir tedavi programı sunuyor.

“İnternet bağımlılığı” ABD Psikiyatri Birliğince zihinsel düzensizlik  olarak kabul edilmiyor ve bu nedenle sağlık sigortalarına dahil edilmiyor. Ancak  bazı uzmanlara göre bu durum depresyonun veya zihinsel açıdan olumsuz koşulların  bir göstergesi olarak da ortaya çıkmış olabiliyor.

Çin, Güney Kore ve Tayvan'da da tedavi amaçlı merkezler bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!