Instagram'da emojilerin anlamı nedir? Instagram'da en çok kullanılan emojiler ve anlamları

Güncelleme Tarihi:

Instagramda emojilerin anlamı nedir Instagramda en çok kullanılan emojiler ve anlamları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 13:55

Instagram'ın hayatımıza girmesi ile birlikte birçok farklı terimde ve şekillerde kullanılmaya başlanmıştır. İnsanlar duygularını artık daha kısa yollar ile anlatabilmektedir. Yüz ifadesi, durum, şekil, eşya vb. birçok türde bulunan emojiler bu duruma yardımcı olmaktadır. Instagram'da emojilerin anlamı nedir? Instagram'da en çok kullanılan emojiler ve anlamları nelerdir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram, sadece gönderi paylaşımı değil iletişim kurmak içinde mesajlaşma, arama, görüntülü arama gibi seçenekler sunmaktadır. Mesajlaşma kısmında ise kişilere kendini daha iyi ve daha kısa yoldan ifade etmesi için yüzlerce farklı emojiler sunmaktadır. Uzun uzun ifadeler kullanmak yerine tek bir emoji ile de cevap verilerek duygu ve düşünceler karşı tarafa aktarılabilir.

 Instagram'da Emojilerin Anlamı Nedir?

 Instagram emojileri, uzun mesajlar yerine tek bir şekil sayesinde mesaj verme kolaylığı sağlamaktadır. Ayrıca mesajlaşma sesli ve ifadeli bir iletişim olmadığı için emojiler ile yazılan mesaj desteklenebilir, bu sayede daha anlamlı bir iletişim gerçekleşebilir. Bu nedenle Instagram emojilerini daha iyi tanımak gerekir. Instagram emojilerinin başında gülen yüzler gelmektedir.

Haberin Devamı

 Normal gülen yüz tebessüm, ağzı açık gülen sesli gülme, kapalı gözlerle çapraz gülen gülmekten yerlere yatmak, gözden yaş gelerek gülen kahkahalar ile gülmek anlamını taşımaktadır. 3 kalpli gülen yüz sevgi dolu, gözleri kalpli gülen aşk dolu gözlerle gülmek, öpen yüz öpücük atma gibi sevgi anlamlarını taşımaktadır. Yamuk ağızlı dil çıkarma çılgın surat, gözler kapalı dil çıkarma lezzeti beğenme, tek kaş çatık yüz düşündürücü ve şüpheli, dişlerini gösteren yüz bir şeyden çekinme anlamlarına gelmektedir.

 Instagram'da En Çok Kullanılan Emojiler ve Anlamları

 Instagram'da en çok kullanılan emojiler ve anlamları şu şekildedir;

 Sırıtan yüz- normal gülme

 Gözünde yaş olan gülen yüz- sevinç göz yaşları

 Kapalı gözler ile gülen- kahkahalar ile gülme

 Göz kırpan yüz- mesaj alındı

 Kalpli gözlü gülen- sevgi dolu gülme

 Dil çıkaran yüz- dil çıkarma

 Gözleri para işaretli gülen- para sevinci ile gülme

 Salya akan yüz- ağzı sulanmak

 Termometreli yüz- hasta olma

 Güneş gözlüklü gülen- cool gülümseme

 Kırmızı somurtkan yüz- sinirlenme

 Burundan duman çıkaran çatık kaşlı yüz- burnundan solumak

BAKMADAN GEÇME!