Instagram önerilen gönderileri kapatma ve açma işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Instagram önerilen gönderileri kapatma ve açma işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2022 16:52

Son zamanlarda özellikle Instagram'ın ana sayfasında önerilen gönderiler çok yoğun hale geldi. Kendi sayfasında bundan kurtulmak için pek çok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki Instagram önerilen gönderileri kapatma ve açma işlemi nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram'da ana sayfada akan pek çok farklı gönderinin bazıları ilgi çekicidir bazıları ise ilgi çekmez. Böyle durumlarda ilgi çekmeyen gönderilerin kapatılması için birçok kişi bunu nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışmaktadır. Basit birkaç işlemi tamamladıktan sonra, Instagram'da önerilen gönderileri ana sayfa üzerinden uzaklaştırmak mümkün.

 Instagram Önerilen Gönderileri Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

 Bazı paylaşımlar üzerinden ana sayfada yer alan önerilen gönderiler, kişinin kendi ilgi alanına girmez. Fakat son dönemlerde bunların çok fazla olduğunu söylemek gerekir. Böyle durumlarda Instagram önerilen gönderileri kapatma işlemi yapılır.

 - Öncelikle kişi kendi Instagram hesabına bağlantı kurar.

 - Daha sonra kişi ilgilenmediği gönderinin üzerine gelir.

Haberin Devamı

 - Daha sonra burada yer alan sağ üst köşedeki üç noktaya tıklanır.

 - Hemen arkasından ‘ilgilenmiyorum’ seçeneği tercih edilir.

 Bu şekilde öne çıkan sıralı işlemler ile beraber kolayca önerilen gönderiler kapatılabilir. Bu işlem ile birlikte bir daha kapatılan gönderi önerilmez. Ve böylece kişi kendi Instagram hesabı üzerinde bu gönderiyi bir daha görmez.

 Instagram Önerilen Gönderileri Açma İşlemi Nasıl Yapılır?

 Instagram'da önerilen gönderileri kapatma işlemi ile beraber aynı zamanda açma işlemi de yapılabilir. Bunu sağlamak için ise genelde kapatma işleminin tam tersi yöntem uygulanır. Kişi kendi Instagram hesabı üzerinden herhangi bir önerilen gönderilen üzerine gelir. Daha sonra sağ taraftaki üç nokta üzerinden kişi ilgilendiğine dair onay verir. Bundan sonra ise artık ilgili öneri sürekli olarak Instagram hesabını ana sayfasında öne çıkar.

 Instagram Önerilen Gönderilerde İşlem

 Hem kapatma hem de açma işlemleri Instagram önerilen gönderilerde gerçekleşir. Böylece kişi kendi takip etmek istediği gönderileri bırakır. Özellikle son dönemlerde Instagram üzerinden bu önerilen gönderiler çok fazla hale geldi. Bunun düzenlenmesi için ise yukarıdaki unsurları sırası ile gerçekleştirmek yeterlidir. Böylece artık Instagram ana sayfada çok daha düzenli hale gelir.

BAKMADAN GEÇME!