Instagram kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır? Instagram'da sayfa, isim değiştirme süresi, sorunu ve engeli

Güncelleme Tarihi:

Instagram kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır Instagramda sayfa, isim değiştirme süresi, sorunu ve engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 02:03

Instagram kullanmak isteyen kişiler kendi isimlerine bir hesap açar. Bu hesapta belirli bilgiler yer alır. Bazen bu bilgilerin değiştirilmesi gerekebilir. Instagram kullanıcı adı değiştirme de ihtiyaç duyulan alanlardan olabilir. Kullanıcı adı değiştirmenin nasıl yapıldığı ve detaylarını derledik.

Haberin Devamı

Instagram kullanıcı adı değiştirme ve program ile ilgili teknik sorunlarla hesap sahipleri sıklıkla karşılaşır. Instagram uygulamasında hesaplarda gerçekleşecek olan bu değişiklikler ve sorunlar belirli yöntemler ve bilgilerin oluşmasıyla giderilebilir.

Instagram Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Instagram hesabınızda dilediğiniz gibi kullanıcı adınızı değiştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için profil alanınızda bazı adımları gerçekleştirmeniz gerekir.

Kendi hesabınızın profil alanına girdiğinizde profili düzenle seçeneği yer alır. Düzenle alanına girdiğinizde düzenleme yapabileceğiniz ve değiştirebileceğiniz size ait bilgiler bu alanda bulunur. Kullanıcı adınız da bu alana değiştirilebilir vaziyette yer alır. Eski kullanıcı adınızı silerek yerine yeni olan değiştirmek istediğiniz kullanıcı adını yazarak aktif hale getirmeniz yeterlidir.

Haberin Devamı

Tek yapmanız gereken hesap içerisinde profil > profili düzenle > kullanıcı adı adımlarını takip etmektir. Bu adımlar sizi kullanıcı adı değişikliğine yönlendirir.

Instagram'da Sayfa, İsim Değiştirme Süresi, Sorunu Ve Engeli

Instagram sayfanızda bazı süre ile ilgili kurallar yer alabilir. İsim değiştirme süresi ve bu değişiklik esnasında bazı sorun ve engel olan teknolojik durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Normal durumlarda istediğiniz zaman sayfa değiştirme ve isim değiştirme işlemlerini ınstagram platformunda her zaman gerçekleştirilirdi. Bu değişikliklerin belirli bir süresi yoktu. Fakat isim değiştirme özelliği olan kullanımın süre ile sınırlandırıldığıdır. Bu sınırlandırma 14 gün içerisinde sadece 2 kez değişiklik yapılabilme hakkı olarak bilinmektedir.

Instagram profil sayfanızda karşılaşılabilecek isim değiştirme engeli bu süre olabilir. Eğer çok sık ve sürekli olarak isim değiştirme talep ediyorsanız program bunu engelleyebilir ve bazı uyarıları size bu esnada sunabilir.

Bir diğer engel ise internet bağlantı yavaşlığı, telefondan kaynaklı teknik sorunlar olabilir. Ülkenin bazı elzem durumlarında ınstagram yoğunluktan dolayı program kullanılamaz hale gelebilir. Oluşan yoğunluk anlık zamanlamadan dolayı engellemez halde ise sizin sayfanızda yapacağınız değişiklikleri de olumsuz etkiler.

Haberin Devamı

Instagram güvenlik gereği bazen ilgili kurumsal firma ve devlet tarafından kısıtlamaya uğratılabilir. Bu kısıtlama geçici bir süre ya da uzun bir süreyi oluşturabilir. Böyle donma ve dondurma durumlarında da sayfanızda isim değiştirme işlemlerini yapamazsınız.

Instagram hesaplarında 14 günlük isim değiştirme süresi isim ve kullanıcı adlarının güvenliğini sağlamak için kullanıcılara sunulmuş bir güvenlik tedbiridir. Kullanıcılar tarafından engel olarak görülen bu tedbir 14 gündür. 14 gün sonra boş olan ya da eski isminizin yazdığı alandaki adı değiştirerek hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bu engeli kaldırmak ya da değiştirmek için hiç bir şey yapılamamaktadır. Sadece 14 gün beklemek gerekmektedir. Hesabın ya da platformun hiç bir alanından engelleme alanı devre dışı bırakılmamaktadır.

Haberin Devamı

Oluşabilecek engeller arasında çözünürlük düşüklüğü, yoğun yorumdan dolayı yorum engeli gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu engel ve sorunlar kurum tarafından belirlenerek verilmektedir. Resmi platform kurumu haricinde hiç bir bireysel kişi sorunları çözememektedir.

Kurallara uyularak standartlar çerçevesinde ınstagram sosyal paylaşım sayfaları kullanıldığı sürece isim değiştirme de içerisinde yer almak kaydıyla hiç bir engel ile karşılaşılmaz.

Diğer Bilgi İçeren Instagram İçeriklerimiz

Instagram dondurma linki

Instagram biyografi sözleri

Instagram silinen mesajları geri getirme

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!