Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü?

Güncelleme Tarihi:

Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 14:19

Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü sorusu internet kullanıcılarının gündeminde yer alıyor. Dünya genelinde ortaya çıkan internet kesintileri sonrasında Instagram, Facebook, Twitter platformları haricinde pek çok platformda da erişim sıkıntıları oluşabiliyor. İşte, Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü sorusuna yönelik bazı bilgiler

Haberin Devamı

Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü sorusuna yönelik araştırmaları devam ediyor. Türkiye'de de zaman zaman oluşan erişim sıkıntıları dolayısıyla pek çok kullanıcı Instagram, Facebook, Twitter çöktü mü sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, Instagram, Facebook, Twitter'da belirli periyodlarla oluşan sıkıntının asıl sebebi nedir? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

 

INSTAGRAM, FACEBOOK, TWİTTER ÇÖKTÜ MÜ?

Henüz nedeni belli olmayan bir arızadan dolayı meydana gelen kesinti yüzünden Instagram, Facebook, Twitter'ın da dahil olduğu pek çok siteye erişilemiyor.

Newsweek'te yer alan habere göre, son bir saatte Avustralya, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Avrupa ve Çin'den internet kesintisi ile ilgili raporlar geldi.

Haberin Devamı

Bu ülke ve bölgelerdeki internet kullanıcıları, 'Error 503' uyarısı ile karşılaşıyor. Erişilemeyen siteler arasında online alışveriş platformu Amazon, Twitch, Reddit, Spotify ve PayPal de yer aldığı belirtiliyor.

İNGİLTERE HÜKÜMETİNİN SİTESİ DE ÇÖKTÜ

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, söz konusu arıza nedeniyle İngiliz hükümetine ait internet siteleri de erişime kapanmış durumda.

Pek çok medya kuruşunun internet sayfalarının da okurlarına hizmet veremediği gelen bilgiler arasında.

Arıza nedeniyle an itibari ile Independent, The Guardian ve New York Times'ın internet sitelerine ulaşılamıyor.

Küresel internet kesintisinin Amazon Web Service'taki arıza nedeniyle gerçekleştiği düşünülüyor.

Ancak söz konusu kesintinin neden kaynaklandığına dair henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!