IMG dosyası nedir ve nasıl açılır? IMG dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

IMG dosyası nedir ve nasıl açılır IMG dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 04:30

IMG dosyası, diğer tabiri ile bir Ms-Dos, Disket arşiv dosyası ve resim dosyasıdır. Sizin için IMG Nedir:Ms-Dos Disket arşiv dosyası - resim dosyası şeklindeki konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik

Haberin Devamı

IMG, bilgi işlemde sabit sürücülerin, disketlerin ve optik disklerin ham disk görüntülerini yahut bir bit eşlem görüntüsünü depolayan ve .img dosya adı uzantısına sahip bulunan ikili dosyaları ifade etmektedir.

 İMG Dosyası Nedir?

 Bir İMG dosyası bir tür, Ms-Dos Disket arşiv ve resim dosyası olma özelliğine sahiptir. İMG dosyasının pek çok program tarafından "image" resim uzantısı şeklinde kullanımı söz konusudur.

 Kimim CD yazma programları .img dosya uzantısını Disket yedeği olarak kullanmaktadır. Buna örnek olarak; Eğer Nero ile bir başlangıç boot Cd si yapılacaksa, DOS boot disketi olarak önceden kaydedilmiş durumda olan bir disket yedeği kullanımı söz konusu olabilir.

 İMG Dosyası Nasıl Açılır?

 Bir IMG dosyasını açmak, öncelikle hangi yazılımın IMG uzantısını kullandığını anlamak ile başlamaktadır. Genellikle farklı yazılım türleri aynı dosya uzantılarını (dosya ilişkilendirmesi olarak da tanımlanmaktadır) kullanabilmektedir.

Haberin Devamı

 Burada; Apple Macintosh Disk Copy Format, Disk Copy ShrinkWrap, Disk Image ve Ventura Publisher/GEM VDI Image Format Bitmap, IMG dosyalarını kullanmakta olan en popüler yazılım paketleri olarak öne çıkmaktadır. Bundan dolayı, burada geçen yazılım paketlerinden birini indirip kullanmak IMG dosyalarını açmak için iyi bir seçim ortaya koymaktadır.

 İMG Dosyası Açma İşlemi

 Bir İMG dosyasını açmak için öncelikle Windows işletim sistemi yüklü durumda olarak bir bilgisayar kullanılabilir. Bu işlem için ilk olarak bilgisayarın faresi ile sağ tıklanarak "Özellikler" ve sonrasında "Dosya türü" ne gidilmesi gerekir. Mac'te ise "Daha fazla bilgi" ve "Tür" seçeneği seçilir.

 Büyük ihtimalle, IMG dosyalarının Disk Image Files olduğu kabul edilmez. IMG dosyasını açmak için kullanılabilecek pek çok Disk Image Files bulunmaktadır. Bu sayede, bilgisayarda bu tür dosyaları işleyen bir program bulmak mümkün olmaktadır.

 İMG Dosyası Açma Programı

 Kimi dosyalar ikili dosya formatında (yani programın yahut geliştirildiği aygıtta) açılır nitelikte olmasına rağmen söz konusu dosyayı evrensel bir yazılım görüntüleyicisi ile açmak mümkün olabilir. Tam dosya biçimine bağlı olarak bilgisayarda bulunan bir IMG dosyasını açmak için File Magic gibi evrensel niteliğe sahip olan bir yazılım görüntüleyicisini kullanmak son derece faydalı olacaktır. IMG dosyaların ve birbirinden farklı pek çok dosya türlerini açmak için File Magic programı kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!