İlk kez bir oyun satışa çıktıktan sonra iptal edildi

Güncelleme Tarihi:

İlk kez bir oyun satışa çıktıktan sonra iptal edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2013 00:03

Çıkmadan iptal edilen çok oyun oldu ama piyasaya çıktıktan sonra iptal edilen oyun ilk kez görüyoruz.

Haberin Devamı

Oyun sektörü zor bir kulvardır. Burada yarışmak için yapımcılar ve dağıtımcılar ellerinden geleni yaparlar. Nitekim üretilen oyunlar, her zaman istenildiği gibi olmaz. Geçen zaman içerisinde, piyasaya çıktıktan sonra aylar süren yamalarla hataları düzeltilen birçok oyunla karşılaştık. Hatta bazı oyunlar o kadar büyük sorunlar yaşadılar ki piyasaya çıkmadan iptal edildiler. Fakat daha önce hiçbir oyun piyasaya çıktıktan sonra iptal edilmemişti.

Evet, Ashes Cricket 2013 isimli oyun, piyasaya çıktıktan sonra resmen iptal edildi. Geçen hafta itibari ile Valve'ın Steam sunucusu üzerinden kendisini gösteren oyunun yapımcısı 505 Games. Oyunu merak edip satın alaların kısa süre içerisinde yaptıkları geri bildirimlerse, Ashes Cricket 2013'ün bir oyun olmaktan çok uzak olduğunu gösterdi. Özellikle yayınlanan videolar ile sorunları dile getiren oyuncular sayesinde, oyun resmen tüm dünyaya rezil oldu.

Haberin Devamı

Perşembe günü Steam üzerinden kaldırılan yapım, sadece birkaç günlüğüne satışta kalabildi. 505 Games'den Rock Paper Shotgun'nın yaptığı açıklamaya göreyse, ortaya çıkan kabusun tüm sorumlusu, Avustralyalı yapımcı firma Trickstar. Yapılan açıklamanın en can alıcı kısmıysa şu şekilde oldu; "Uzun yıllar Kriket oyunu üzerinde deneyim sahibi olsalar da ne yazık ki seçtiğimiz yapımcı firma beklenmedik hatalar zinciri sonucu ortaya çıkan grafik motoru sorunlarını engelleyemedi. Oyun üretilinceye kadar yapılan birbirinden farklı yenileme bile kullanılan grafik motorunu düzeltmeye yeterli olmadı."

505 Games'in yaptığı açıklamanın bir kısmında, oyuna lisansları sağlayan ECB ve Cricket Australia'nın yanı sıra, tüm Kriket hayranlarından özür dilediği de gözlerden kaçmadı. Pek tabi oyunu Steam üzerinden satın alan herkesin, verdikleri parayı geri alacakları da açıklamaya eklendi. Esas sorunsa, 505 Games'in, oyun hazır olmadığı halde neden piyasaya çıkmasına göz yumduğu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!