İki devin büyük kavgası

Güncelleme Tarihi:

İki devin büyük kavgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 09:37

Bir yanda Sony, diğer yanda Microsoft... İşte 2 dev şirketi kavganın eşiğine getiren şey...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftalarda Eurogamer, Microsoft'un içerik bildirilerini ve yayınlama sözleşmelerini açıklamış ve yazılım devinin oyun dağıtıcılarının üzerinde kurduğu baskıyı dile getirmişti. Bu sözleşmeye göre, eğer içerik önce Sony platformunda yayınlanırsa veya Sony platformunda daha fazla içerik varsa Microsoft isterse bu oyunu ya da içeriği hiç yayınlamama hakkına sahip.

Sony Computer Entertainment Amerika'dan Rob Dyer, bu açıklanan durumdan sonra Microsoft'a adeta ateş püskürdü; "Microsoft, dağıtıcıların içeriklerinin ne kadar süre yalnızca Xbox Live için çıkacağına karışıyor ve dağıtıcılara birçok kısıtlama getiriyor. Örneğin Xbox Live'da bir içeriğinizin yayınlanması için kendi ofisinizin olması gerekiyor. Bizim böyle şartlarımız yok. Biz tam tersi dağıtıcıları desteklemek ve bağımsız oyun yapımcılarına kucak açmak istiyoruz."

Dyer özellikle Microsoft'u Valve üzerinden vurdu. Dyer'ın açıklamalarına göre; Xbox 360 kullanıcılarının Valve'ın Sony için sunduğu birçok bedava içerikten yararlanamamasının asıl nedeni Microsoft'un dağıtıcılara getirdiği bu kısıtlamalar. Valve kurucularından Gabe Newell da durum hakkında şu değerlendirmeleri yaptı; "Şu anda Xbox Live'ın bize uyguladığı kısıtlamalardan dolayı, The Orange Box sahibi Xbox kullanıcılarına ulaştıramadığımız birçok güncelleme ve bedava içerik var."

Dyer, dağıtıcıların Microsoft'a biraz daha baş kaldırmaları ve onu değişime itmelerini gerektiğini söylerken bir yandan da Microsoft'un oyun dağıtıcılarıyla olan bu durumundan da biraz hoşnut olduğunu ifade etmeden geçemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!