Huawei P30 Pro performans testi ortaya çıktı! İşte sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

Huawei P30 Pro performans testi ortaya çıktı İşte sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2019 08:23

Huawei'nin bu ay sonu tanıtmayı planladığı yeni akıllı telefonları Huawei P30, Huawei P30 Lite ve Huawei P30 Pro için geri sayım sürüyor. Diğer yandan telefonlar henüz tanıtılmamasına karşın ilk performans testi sonuçları ortaya çıktı bile!

Haberin Devamı

26 Mart'ta Paris'te gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında yeni Huawei P30 serisi telefonlar dünyanın karşısına çıkacak. Tanıtımından önce cihazların performans sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Huawei P30 Pro ile yapılan Geekbench performans testi, yeni telefonla ilgili de fikir veriyor. Huawei P30 Pro, şirketin tanıtacağı en üst düzey amiral telefon olma özelliği taşıyor. Bu nedenle performans testi üzerinde ayrıca durmak gerekiyor.

Geekbench 4.3.2 sürümü ve Android Pie işletim sistemi altında gerçekleştirilen testte Huawei P30 Pro'nun tek çekirdek skoru 3289, çoklu çekirdek skoru ise 9817 olarak gerçekleşti.

Huawei P30 Pro performans testi ortaya çıktı İşte sonuçlar

Peki bu rakamlar ne anlama geliyor? Çok değil, Huawei Mate 20 Pro'nun tanıtıldığı güne gidelim. Bu cihazın aynı paralelde gerçekleştirilen testten de hemen hemen aynı sonucu aldığı dikkat çekiyor. Bunun en önemli sebebi ise her iki cihaza da Kirin 980 model işlemcinin güç veriyor olması. 

Kirin 980'i detaylandıracak olursak söz konusu işlemci yüksek performans gerektiren işlemler için 2.6 GHz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğinden, günlük kullanım için ise 1.92 GHz hızında çalışan iki adet Cortex A76 çekirdeğinden yararlanıyor. Müzik gibi hafif işlemler için ise 1.8 GHz hızında çalışan dört adet Cortex A55 çekirdeği kullanılıyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!