Huawei Mate 30 Pro: Google servisleri yüklenebiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Huawei Mate 30 Pro: Google servisleri yüklenebiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 15:22

Huawei Mate 30 Pro, Türkiye'de satışa sunuldu. Donanım özellikleriyle Huawei'nin bugüne dek geliştirdiği en iyi telefonu olan cihaz, 8999 TL fiyat etiketiyle alıcısına ulaşıyor. Peki Huawei Mate 30 Pro nasıl bir telefon? Google servisleri olmadan nasıl bir deneyim sunuyor? Google servislerini sonradan yükleyebilmek mümkün mü?

Haberin Devamı

Huawei Mate 30 Pro, geçtiğimiz aylarda duyurulan bir amiral telefon. Ancak Türkiye dahil bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulma tarihi biraz gecikti ve bugünleri buldu. Huawei, bir yandan P40 serisi için son hazırlıklarını yaparken, Mate 30 Pro ile dikkatleri üzerinde toplamayı planlıyor. Şirketin donanım bazında rakiplerini hayli zorlayan telefonunun görülen en önemli eksikliği ise hiç şüphesiz Google servislerinin olmayışı... Bu anlamda Huawei'nin uzun süredir telefonu satışa sunmamasının en önemli sebebi elbette bu. Ancak Huawei, bir şekilde Google'sız telefonunu satışa çıkarmış durumda. 

Öncelikle Huawei Mate 30 Pro'nun tasarım olsun, donanım özellikleri olsun, rakiplerini zorlayacağı çok açık. Google servisleri olmadan ise elbette bir şeyler eksik. Ancak sanılanın aksine WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi milyonlarca kullanıcının vazgeçilmezi olan uygulamalar, Google servislerine gereksinim duymadan da kullanılabiliyor. Google Play Store olmasa da, ilgili APK dosyalarını telefonunuza kendi resmi internet sitelerinden indirerek Mate 30 Pro'ya yükleyip kullanabiliyorsunuz. 

Ancak YouTube, tamamen Google servislerini baz alan bir uygulama olduğundan, web tarayıcıda çalıştırmaktan başka bir çareniz bulunmuyor. 

Huawei Mate 30 Pro: Google servisleri yüklenebiliyor mu

HUAWEI MATE 30 PRO: GOOGLE SERVİSLERİNİ YÜKLEYEBİLMEK MÜMKÜN MÜ?

Kesinlikle evet. Bunun için ilgili dosyaları bulmanız ve telefonun içine atmanızla birlikte kolayca Google servislerini Mate 30 Pro'ya dahil edebiliyorsunuz. Bunun için Google'da ufak bir araştırma yapmak yeterli. Google servislerini yükledikten sonra ise YouTube dahil her uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor, en son güncellemeleri takip edebiliyorsunuz. Yani diğer telefonlardan bir farkı kalmıyor. Fabrika ayarlarına döndüğünüzde ise tekrar bu dosyaları aynı şekilde cihazınıza kurmanız gerekiyor. 

HUAWEI MATE 30 PRO İNCELEMESİNİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!