Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 11:47

Şu sıra ‘kablosuz kulaklık olarak acaba ne alsam sorusunu kendinize soruyorsanız doğru yerdesiniz. Bu içeriğimizde Huawei’nin Türkiye’de satışa sunduğu en gelişmiş kablosuz kulaklık modellerinden biri olan ve Devialet ortaklığında geliştirilen FreeBuds Pro 2’yi yakından inceliyoruz.

Kablosuz kulaklıklar artık o kadar yaygınlaştı ki kablolu olan modelleri görmez olduk. Çok düşük fiyatlara da temin edilebilen bu kulaklıkların elbette hepsi aynı seviyede değil ve kullanıcıların ihtiyaçlarının pek çoğuna yanıt veremeyecek haldeler. Kiminin tasarımı kötü, ergonomik değil ve kulaklarla uyumlu olmaması sorun yaratırken, kimi de ses kalitesiyle tatmin etmiyor ve gelişmiş pek çok özelliği içermiyor.

Bu nedenle gün içinde sıkça kullanacağımız bu kulaklıkların olabildiğince iyi olması çok önemli. Huawei’nin geliştirdiği ve Türkiye’de de artık satın alabileceğiniz FreeBuds Pro 2, şirketin en iddialı ürünlerinden biri. Önce isterseniz tasarımıyla başlayalım.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Tasarımından önce konuşmak istiyorum, çünkü bir kablosuz kulaklıktan bahsediyorsak önce ergonomik yapısına bakmamız gerekir. Öncelikle şarj kasası tam avucun içine girecek derece hem küçük hem de hafif yapıda. Bu konforlu tasarım da haliyle FreeBuds Pro 2’yi her koşulda daha taşınabilir hale getiriyor. Bu kasa; Gümüş Mavi, Gümüş Orman ve Beyaz Seramik olmak üzere üç farklı renkte geliyor.

Kulaklıklarda da bu iyileştirilmiş ergonomik yapıyı görüyoruz. Kulaklıkların her gibi hem daha ince hem de daha kısa. Ayrıca kulağa da tam yerleşiyor. Yatarken, otururken ve hatta koşarken yerinden kımıldamadıklarını görüyoruz. Yani duruşunuz ne olursa olsun kulaklıkları sorunsuzca kullanabiliyoruz. Kulaklara iyice yerleştiklerinden düşme veya kaybolma gibi riskler de azalıyor.  

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Suya ve tere karşı dayanıklı yapısı da tasarım tarafında ürünün öne çıkan özelliklerinden biri. IP54 sertifikasıyla gelen FreeBuds Pro 2, su sıçramalarından etkilenmiyor, ter veya yağmur bu kulaklıklara işlemiyor.

Ses performansına gelelim. Huawei’nin bu noktada önemli bir işbirliği yaptığını görüyoruz. Ses teknolojisinin önemli isimlerinden Fransa merkezli Devialet ortaklığında geliştirilen FreeBuds Pro 2, ses kalitesini oldukça iyi bir noktaya taşımış ve kristal niteliğinde bir ses kalitesi söz konusu. Daha önce ortalama bir kulaklık kullanan biriyseniz bu kulaklıkları kullanmaya başladığınızda aradaki farkı hemen anlayacaksınız.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Hepimizin kulakları birbirinden farklı ve kullanım şeklimiz de birbirine pek benzemiyor. İşte bu noktada Triple Adaptive EQ teknolojisi devreye giriyor. Bu teknoloji kulaklıkların sahibine göre şekillenmesini ve bu sayede optimum deneyimi sağlıyor. Peki bu ne demek?

Bu teknoloji sayesinde FreeBuds Pro 2, gerçek zamanlı kişiselleştirilmiş ses için kulak kanalı yapısına, kullanım duruşuna ve ses düzeyine göre sesi otomatik olarak ayarlayabiliyor. Kulaklıkta bulunan LDAC yüksek çözünürlüklü ses kodek protokolü de işin içine girdiğinde ultra yüksek tanımlı dinleme deneyiminin de optimize edildiğini görüyoruz.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Bu kulaklıklar, yüksek çözünürlüklü çiftli ses sistemi ile geliyor. FreeBuds Pro 2, iki sürücüyü akıllı bir şekilde koordine ederek daha iyi bir ses performansı için uyum içinde çalışmalarını sağlayan bu özel ses sistemini kullanıyor.

FreeBuds Pro 2’nin ses tarafında sunduğu özellikler bunlarla da sınırlı değil. Ürün, aynı zamanda 14 Hz – 48 Hz frekans aralığı sunarak kendi sınıfındaki en geniş frekans aralığını sağlıyor. Dişli rakipleri dahi bu frekans aralıklarına ulaşamadıklarından yeni FreeBuds Pro’nun gölgesinde kalmaktan kurtulamıyor.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

ANC yani aktif gürültü engelleme teknolojisi de elbette bu kulaklıkta mevcut. Ancak diğer pek çok ANC özellikli kulaklığın aksine gürültü engellemede yüzeysel kalmıyor, başarılı bir performans gösteriyor. 47 desibele kadar gürültüyü başarılı bir şekilde engelleyebilmesinin yanı sıra açık ya da kapalı alanlarda fark etmeksizin gürültüyü etkili bir şekilde bastırıyor.

Üçlü Mikrofon ANC Sistemi ile birlikte ANC derinliğini önceki modele göre yüzde 15 oranında artıran FreeBuds Pro 2,  Akıllı Dinamik ANC 2.0 ile de harici ses alanı ortamını doğru bir şekilde yakalayarak gürültüyü etkin bir şekilde yok ediyor. Metrobüste, uçakta veya gürültülü bir kafede otururken kulaklıkları taktığınızda dünya ile bağınız kesiliyor ve dinlediğiniz içeriğe rahatça odaklanabiliyorsunuz.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Telefon görüşmesi yaparken de ‘acaba sesim karşı tarafa net gider mi’ gibi bir kuşkuya düşmenize gerek yok. Çünkü nerede olursanız olsun iletişiminiz sekteye uğramadan devam ediyor. Peki bunu nasıl başarıyor? Kulaklıklarda Pure Voice arama gürültü engelleme teknolojisi kullanılıyor. Gürültüyü engelleyen bu sistem, insan sesini ayrıştırabiliyor ve daha doğru bir şekilde alabiliyor. Yani nerede olursanız olun, sesli veya görüntülü arama yaptığınızda net ses kalitesinden ödün vermiyorsunuz.

Şimdi de FreeBuds Pro 2’nin dikkatimi çeken diğer özelliklerine bakalım. Aynı anda iki cihaza bağlanabilen FreeBuds Pro 2’nin bizi tek bir cihaza mahkum etmiyor olması kulağa hoş geliyor. Örneğin Huawei tabletinizde kulaklığınızla video izlerken, o sırada telefon araması alırsanız hiçbir şey yapmadan otomatik olarak telefona geçiş yapıp kulaklığınızla görüşme yapabiliyorsunuz.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Kulaklığı kullanmaya başlamak da oldukça pratik. Bluetooth üzerinden hızlıca eşleştirme yaptıktan sonra AI Life uygulaması üzerinden de cihaz kolayca bulunabiliyor. Uç uyum testi yaparak kulak uçlarının uygunluğunu test edebilir, bu sayede en uygun kulak ucunu kullanarak kulaklıktan daha fazla verim alabilirsiniz.

Hızlı şarj olabilmesinin yanı sıra 30 saati bulan batarya ömrü de FreeBuds Pro 2’nin güçlü özelliklerinden biri. Yani şarj kutusu ile birlikte bir hafta boyunca enerjisi tükenmeyen bir cihazı yanınızda taşıyorsunuz. ANC özelliği açık olduğunda da bu süre 18 saati buluyor. Kulaklıkların her biri ise ANC kapalıyken yaklaşık 6.5, açıkken de 4 saatlik batarya ömrü sunuyor.

Kulaklığı kullanmak da gayet kolay. Kulaklık sapının iki yüzüne birden basılı tuttuğumuzda müziği durdurup devam ettirebilirken, sapı iki kez sıkıştırdığınızda da bir sonraki şarkıya geçebiliyoruz. Bir önceki şarkıya geçmek istediğimizde ise bu kez üç kez sapı sıkıştırmamız yeterli. Ses seviyesini ayarlarken sapın üzerinde parmağımızı yukarı aşağı kaydırmamız gerekiyor. Gürültü modları arasında geçiş yapmak için de sapın iki yüzüne parmağınızı basılı tutuyorsunuz.

FreeBuds Pro 2, gördüğünüz gibi pek çok kullanışlığı özelliği bünyesinde barındıran kullanışlı bir kulaklık olmuş. Ürünün fiyatı da 3499 TL.

Huawei FreeBuds Pro 2 incelemesi

Eğer daha uygun bütçeli bir kulaklık bakıyorsanız Huawei’nin fiyat/performans odaklı alternatif bir çözümü de var. Türkiye’de satışta olan FreeBuds SE’yi 499 TL’ye sahip olabiliyorsunuz. Göz atmanızı öneririm.

Huawei FreeBuds Pro 2 ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.



İlandır

BAKMADAN GEÇME!