Hotmail e-posta kullanmanın en verimli yolu

Güncelleme Tarihi:

Hotmail e-posta kullanmanın en verimli yolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 17:08

Yeni Windows Live Hotmail güvenli bir e-posta deneyimi sağlamanın yanı sıra zamandan tasarruf etmenize ve daha fazla iş yapmanıza yardımcı olan birçok akıllı araç içeriyor.

Haberin Devamı

Gelen kutusunu düzenleyin ve istenmeyen e- posta’lardan kurtulun

E-postalarınızı otomatik olarak düzenleyebilir, tek bir gönderenden gelen tüm iletileri tek bir süpürme işlemiyle taşıyarak ya da silerek birkaç saniye içinde gelen kutunuzunu temizleyebilirsiniz.

Bülten ve posta listelerini tanıma özelliği ile istenmeyen aboneliklerinizi kolayca iptal edebilirsiniz.

“Diğer ad” özelliği sayesinde oluşturabileceğiniz birden çok sanal e-posta hesabı ile gerçek e-posta adresinizi vermeden Hotmail hesabı üzerinden iletilerinizi alabilirsiniz.

Farklı çevrimiçi görevler için e-posta adresinize bir artı işareti ( ) ve ardından sözcük ekleyerek birden çok Artı Hotmail adresleri oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu adresler ile e-posta iletilerinizi belirli klasörlere göre sıralama, silme ve taşımanız kolaylaşır.

Haberin Devamı

Aynı şekilde çevrimiçi bir videonun bağlantısını aldığınızda, ileti içindeyken videoyu başka pencerede açmadan bulunduğunuz sayfada izleyebilirsiniz. 

Sosyal ağ ve diğer e-posta hesaplarınızı tek bir yerden yönetin

Fotoğraf ve video gönderebilir, gelen kutunuzdan sohbet edebilir ve tüm sosyal güncelleştirmelerinizi izleyebilirsiniz. Hatta iletilerinize harita ve resim gibi arama sonuçlarını da ekleyebilirsiniz.

Windows Live Messenger’da Facebook’taki arkadaşlarınızla sohbet edebildiğiniz gibi Hotmail’in içinden de Facebook’taki arkadaşlarınızla sohbet edebilir ve tüm güncellemeleri izleyebilirsiniz.

Windows Live Hotmail'i Gmail ve Yahoo! Mail gibi birden fazla e-posta hesabına erişecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece tüm bu hesaplardan e-posta gönderebilir ve alabilir, daha az zamanda daha çok iş yapabilirsiniz. 

Her yerden Office dosyalarına erişin ve paylaşın

E-posta iletisine eklenmiş bir Office dosyası aldığınızda e-postanız içinden görüntüleyebilir, karşıdan yükleme endişesi duymadan üzerinde çalışabilir ve tek bir tıklamaya ek olarak gönderebilirsiniz.

Word, Excel ve hatta geçiş ve animasyonlar içeren PowerPoint dosyalarının tamamında bu uygulamaları yapabilirsiniz.

Büyük boyutlu Office ve diğer dosyaları, başka e-posta servislerini kullanan kişilerin gelen kutularını doldurmadan gönderebilirsiniz.

Haberin Devamı

Her biri en fazla 50 MB olmak üzere tam 200 dosya gönderebilir ve tek seferde eposta içerisinde 10 GB büyüklüğünde fotoğraf paylaşabilirsiniz. 

Daha güvenli bir e-posta deneyimi

Hesap kurtarma ve tek kullanımlık şifreler oluşturabilme gibi özelliklere sahip Hotmail, korsanların hesaba erişebilmesini zorlaştırırken, olası bir durumda kullanıcıların hesaplarını geri kazanmalarını ise daha da kolaylaştırıyor.

Ayrıca yeni Hotmail, kullanıcılarına eğer isterlerse tüm Hotmail’ı HTTPS şifreleme ile görüntüleme imkânı sunarak sadece hesaba girerken değil, çalışırken de SSL güvencesi sağlıyor.

İstenmeyen e-postaları filtremek için şirketlerin ve devletlerin e-postalarını korumak için kullandığı teknolojini olan Microsoft SmartScreen’i kullanan Hotmail, kullanıcılarının güvenliğine büyük önem veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!