"Hiç" kazandı

Güncelleme Tarihi:

Hiç kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 11:45

2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nı "Hiç" adlı filmleriyle Lokman Doğmuş & Erkan Esenoğlu kazandı.

Haberin Devamı

2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nda mutlu sona ulaşıldı. 350'ye yakın başvurunun yapıldığı yarışmanın galibi, 8 Nisan Salı akşamı 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında yapılan bir törenle açıklandı. Yarışmayı, "Hiç" adlı filmleriyle Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu kazandı.

Gelişmiş multimedya özellikleriyle mobil dünyada çığır açan Nokia Nseries'in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle düzenlediği 2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nın galibi belli oldu. İki aşamalı olarak kurgulanan yarışmayı, Nokia N95 ile çektikleri "Hiç" adlı filmleriyle Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu kazandı. 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında 8 Nisan Salı akşamı Beyoğlu Fitaş Sineması'nda yapılan ödül töreninde bütün filmler izleyicilerle buluştu. İlk üçe giren filmler, İstanbul Film Festivali programındaki Türk filmlerinden önce sinemaseverlere sunulacak.

Haberin Devamı

350'ye yakın başvurunun yapıldığı 2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması'nda finale kalan 10 yarışmacıya birer adet Nokia N95 multimedya bilgisayarı hediye edildi ve her yarışmacı bu telefonlarla birer kısa film daha çekti. Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlığında, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ve İstanbul Film Festivali Direktör Yardımcısı Kerem Ayan'dan oluşan jüri, bu 10 film arasından ilk üçü belirledi.

Yarışmada birinciliği, "Hiç" adlı kısa filmleriyle Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu kazandı. İkinciliği "Darbe" ile Eray Mert, üçüncülüğü ise "Retori" ile Candaş Şişman kazandı.

Diğer 7 finalist ise şöyle (alfabetik sırayla): Ahmet Tolga Balcı, Barış Avar, Burkay Doğan, Leona Hamşikova, Mehmet İlter, Onur Bilgetay, Ozan Yıldırım.

Yarışmada birinci olan Lokman Doğmuş ve Erkan Esenoğlu 5.000 YTL kazanırken, ikinci olan Eray Mert 3.000 YTL, üçüncü olan Candaş Şişman da 2.000 YTL ile ödüllendirildi.

Gecede, Uluslararası İstanbul Film Festivali Tema Sponsoru Nokia adına bir konuşma yapan Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener şunları söyledi: "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Film Festivali'ndeki tema sponsorluğumuzu, Nokia Nseries Kısa Film Yarışması ile bütünleştirdik. İkinci yılında yarışmaya 350'ye yakın başvurunun yapılması, kullanıcılarımız ile doğru noktada buluştuğumuzun bir göstergesiydi. Artık mobil iletişim sadece cep telefonuyla konuşmaktan ibaret değil. Multimedya bilgisayarlarıyla, yaşadığınız anı yerden ve zamandan bağımsız olarak ölümsüzleştiriyor, dilediğiniz şekilde düzenliyor, saklıyor ya da paylaşıyorsunuz. Yarışmacılarımızın bire bir yaşadığı bu deneyim, çekilen kısa filmlerin kalitesiyle de kendisini kanıtlıyor."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!