Her ay 100 milyon kişi League of Legends'ta buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Her ay 100 milyon kişi League of Legendsta buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2016 13:16

Riot Games'in tek oyunu League of Legends, oyuncularla buluştuğu 2009 yılından bu yana büyüyen topluluğuyla, artık ayda 100 milyon aktif oyuncu tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

2006 yılında Marc Merrill ve Brandon Beck tarafından, Los Angeles, California’da hayata geçirilen Riot Games, bu sene dünyanın önde gelen küresel firmalarından biri olarak onuncu yaşını kutluyor. Şirketin dünya çapında başarı kazanan oyunu League of Legends 2009 yılında piyasaya sürülürken, bugün aylık 100 milyondan fazla aktif oyuncusuyla, eSpor eko-sisteminin lokomotiflerinden biri haline gelmiş durumda. Riot Games’in dünyanın dört bir yanındaki oyunculara yerel hizmet verebilmek için kurduğu 19 ofisiyle birlikte League of Legends 25 farklı dilde oyuncuyla buluşuyor. 

Her ay 100 milyon kişi League of Legendsta buluşuyor

Riot Games’in kurucularından Brandon Beck, şirketin ve oyunun gelişimini şöyle özetliyor; “Bu işe başladığımızda kendimize has bazı hedeflerimiz ve odak noktalarımız vardı. Öyle bir oyun yapmak istedik ki oyuncular saatlerce “iyi zaman” geçirilebilsin. Diğer yandan Riot Games’in de topluluklar için her yıl daha fazla yatırım yapan bir şirket olmasını amaçladık. Sonrasında bir araya geldiğimiz geliştiricilerle de oyunu bugünkü en mükemmel noktaya kadar taşımak için çalışmaya başladık. Bunun yanı sıra topluluğun da her zaman onların yanında olduğumuzu bilmesini hep çok önemsedik. Bu bakış açımız bugün de devam ediyor.”

Haberin Devamı

Şirketin diğer kurucu ortağı Marc Merrill ise şu sözleri kaydediyor; “Şu an yalnızca klasik spor dallarına özel bir durum var. O da bu kültürle yetişen taraftarların ve oyuncuların zaman içinde koçlar, aileler ve bu tutkuyu sonraki nesillere aktarabilecek kişilere dönüşebilmesi. Umarız bir gün eSpor buna benzer bir ekosisteme sahip olabilir. Çünkü League of Legends’ın nesiller boyu devam edecek bir oyun olduğunu düşünüyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!