Hava temizleyici satın alırken bunlara mutlaka dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Hava temizleyici satın alırken bunlara mutlaka dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2020 10:34

Ülkece sokağa çıkmadığımız bugünlerde evlerde solunan havanın kalitesi ön plana çıktı. MediaMarkt, havanın temizliği konusunda hava temizleyici cihazların seçiminde hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı.

Haberin Devamı

Tüm Türkiye olarak evlere kapanılan bugünlerde kişisel ve çevresel hijyenin önemi normalden katbekat önemli hale geldi. Özellikle eller her zamankinden daha fazla temizleniyor, evler ve odalar sürekli havalandırılıyor, solunan havanın temiz olmasınaysa ekstra özen gösteriliyor. Fakat yaşam ve insan sağlığı için çok değerli olan havanın kalitesi sadece bugün değil, her zaman için çok önemli bir konu. Bu noktada vatandaşların bazı solunum yolları hastalıklarına, sigara gibi kötü kokulara ve alerjik unsurlara karşı evlerinde kullanabileceği hava temizleyicileri önemli bir çözüm oluyor. 

Satın almadan önce bu soruları kendinize sorun

Birçok çeşidi bulunan hava temizleyiciler ve nemlendiriciler hangi amaçla kullanılacağına, filtreleme sistemlerine, kullanılacak ortamın büyüklüğüne göre farklılık gösterirken bazı ürünler de otomatik algılama ve otomatik çalışma seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Dolayısıyla tüketiciler de ürün tercihlerinde ilk olarak bu başlıklara dikkat etmeliler.

Haberin Devamı

Cihaz seçilirken “ihtiyaca uygun filtreli” ürünler seçilmeli

Yapılan açıklamaya göre filtreleme sistemi çok önemli bir yer tutuyor. HEPA, karbon ve aktif karbon gibi seçenekleri bulunan filtreleme sistemleriyle cihazlar, bu alanda birbirinden ayrışıyor hatta markadan markaya göre de değişiklik gösteriyor. Karbon filtreler özellikle gaz ve kokuları havadan ayrıştırabilirken HEPA filtreli cihazlar yüksek verimli özellikleriyle havada bulunan daha küçük partikülleri de yakalama özelliğine sahipler. Başka bir değişle genel olarak toz, sigara veya türlü kötü kokulara karşı karbon filtreli cihazlar yeterli olabilecekken bakteri, polen, alerjen, toz veya kötü kokular gibi unsurlara karşı HEPA filtreli cihazlar tercih edilmeli. Çok küçük partikülleri de yakalamak üzere tasarlanan HEPA filtreye sahip cihazlar, bu yanlarıyla birçok farklı alanda da kullanılabiliyor.

Filtreler hakkında tüketicilerin merak ettiği diğer bir soru ise filtrelerin değişimi veya tekrar kullanılabilir olma özelliği. Bu konu markadan markaya ve modelden modele göre değişiklik gösterse de bazı filtrelerin değiştirilmesi gerekirken bazıları ise yıkanabilme ve kolay temizlenebilme özelliğiyle öne çıkıyor. Bununla beraber kullanım sıklığına göre değişiklik gösterse de filtrelerin büyük çoğunluğunun yılda 1 kez değiştirilmesi yeterli görülüyor.

Haberin Devamı

Havayı otomatik ölçümleyip, ihtiyaç dahilinde çalışıyorlar

Elektrik tasarruflu olan bu cihazların büyük kısmında otomatik algılama ve çalışma özelliği bulunuyor. Bu cihazlar tıpkı klimalarda olduğu gibi içerisini ölçümlüyor ve gerekli durumlarda kendileri çalışıyor.

Düşük gürültü emisyonu önemli bir özellik

Temiz bir hava solumak için evlere alınan bu cihazlar hakkında sorulan diğer bir soru ise çalışırken ses çıkartıp çıkartmadığı… Odada kendi halinde çalışan bu cihazların büyük çoğunluğu kullanıcıları rahatsız etmeyecek gürültü emisyon oranına sahip.

Odanın büyüklüğüne göre cihaz seçin

Tüm bu özellikler, tüketicilerin hava temizleyici ürün tercihlerinde çok önemli kriterler. Fakat diğer önemli konuysa cihazın kullanılacağı odanın büyüklüğü. Tüketiciler görece daha ufak sayılabilecek yatak odalarına alabildiği gibi salon veya oturma odaları gibi daha çok insanın bulunabildiği, daha geniş yaşam alanlarına da hava temizleyici alabiliyor. Bu noktada ise ürünün kullanılabileceği maksimum metrekare özelliği devreye giriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!