Half-Life 3 farklı olacak

Güncelleme Tarihi:

Half-Life 3 farklı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 09:42

Oyunlar artık kısalıyor diyenlere Valve'den, Half-Life 3'lü bir cevap geldi.

Haberin Devamı

HL dünyasında birçok oyun gelip geçti. HL serisinin ikinci bölümü olarak nitelendirilen Episode 2, 2007'nin Eylül ayında ilk Portal oyunu ve Team Fortress 2'nin yanında piyasaya sürülmüştü. Oyunu bölerek satmanın amacı da oyunun hayranlarını fazla bekleyişlerden kurtarma amaçlı yapıldığı söyleniyor.

Half Life 2'ye iki episode gelmesinden sonra üçüncü episode büyük bir sabırsızlıkla bekleniyordu. Fakat Valve'den Gabe Newell'ın açıklamasıyla bir Episode 3 çıkmayacağı resmîleşmiş oldu.

Oyun yapım sürelerinin iyice kısaldığını, ama Valve'nin uzun soluklu projeler üzerinde düşündüğünü söyleyen Gabe Newell, Develop-Online'a verdiği röportajda şunları söyledi: "Seçimlerinizi yaymak istiyorsunuz ama şu anda kısa projeler yapmak veya projeleri kısa sürede bitirmek için bir sürü baskı bulunmakta. Fakat bu değişebilir. Belki bunun için bir sebep bulmam gerekir, ama mutlaka değişebilir. Sadece bir alan içerisine çok fazla yatırım yapmak ve gafil avlanmak istemiyorum. Bizden uzun soluklu projeler de göreceğinizi düşünüyorum, çünkü bunu yapabilme gücümüz var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!